Hirdetés

A HP beszáll a hazai eHealth üzletbe



|

Amerikai, cseh és román sikerek példájával tör utat a cég.

Hirdetés

IT vonatkozásban is hatalmas üzlet az egészségügy. A kórházak, rendelőintézetek és orvosi rendelők munkájának elektronikus adminisztrációja és támogatása itthon még gyerekcipőben jár, de nálunk is jelentős üzlet. A HP az itthon, SYMA csarnokban megrendezett nemzetközi eHealth kiállításon az amerikai, cseh és román példa alapján a hazai piacon is kínál egységesített megoldást.


A személyre szabott, színkódos, vonalkódos karszalaghoz
csak megfelelő szoftver kell, különleges nyomtatót nem igényel a feladat

 

Az amerikai piacon már általános az eHealt rendszerek alkalmazása, melyek nagyban növelik az egészségügyi ellátás színvonalát és elszámolási szempontból is átláthatóbbá teszik azt. A HP standján bemutatta, hogy milyen előnyökkel jár egy átfogó IT rendszer az egészségügy működésének támogatásában. eHealth megoldásaiban alkalmazza a gyártó felhő alapú ePrint Enterprise megoldásait, melyekben már lehetőséget biztosít igény szerinti nyomtatásra és egyedi mobil munkafolyamatok támogatására is. A gyakorlatban ezek révén a nővérek és orvosok a kórházon belül bármelyik nyomtatónál átvehetik a nyomtatásra küldött anyagokat, sőt, mobil eszközről is nyomtathatnak, illetve mobil eszközre (BlackBerry, iPhone, androidos készülékek) fejlesztett üzleti munkafolyamatokat megvalósító alkalmazásokból is dolgozhatnak és printelhetnek.

Az igény szerinti (pull print) és másolásvédett nyomtatás sokat javít a biztonságon

 

A cseh általános egészségbiztosító munkáját már megalapítása óta támogatja átfogó háttérmegoldással a HP, mely a díjak beszedésén keresztül a káresetek rendezésén és az ellátás finanszírozásán át egészen az ügyfél-kommunikációig minden üzleti folyamatot lefed. A rendszert nem csak a helyileg, de az egész ország területén bekapcsolódhatnak a munkatársak a munkába. A HP biztosítja az IT infrastruktúra mellett a támogatást és az EU-s valamint helyi jogszabályváltozásokhoz igazodó fejlesztéseket is elvégzi. Konzultációs szolgáltatásokkal segíti a munkafolyamatok hatékonyságának javítását, miközben a rendszerben 10 millió biztosított, 30 000 egészségügyi szolgáltató, 200 000 díjfizető adatai forognak.

 

Másik régiós példaként a romániai Nemzeti Egészségbiztosító informatikai rendszerét ismertette a HP. A HP biztosítja az országos intézmény irodáinak IT hátterét, melynek centralizációja 2010-ben fejeződött be. Az üzleti alkalmazások és az infrastruktúra mellett a HP biztosíthatja 10 éven át a támogatást is, minek keretében a jogszabályi változásokat illetően tanácsadói feladatokat is ellát.

 

A hazai piacot illetően Dr. Paál Péter, a HP Magyarország ügyvezető igazgatója adott áttekintést. Az itthoni, igen töredezett piacon jellemzőek az egyedi, egymással semmilyen összeköttetésben nem álló, sok tekintetben elavult rendszerek, melyek nem felelnek meg a kor követelményeinek. Dr. Paál hangsúlyozta az átfogó, centralizált megoldások fontosságát és azt, hogy a HP rendelkezik az ezek fejlesztéséhez és fenntartásához szükséges alapokkal, rendelkezésre áll biztonságos hálózatokkal, tárolóeszközökkel, infrastruktúrával, képalkotási megoldásokkal és archiváló rendszerekkel. A cég a hazai egészségügyi intézmények nehéz helyzete ellenére is jelen lesz a hazai piacon.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.