Hirdetés

A HP energiatakarékosságra gyúr



|

2010-re 25% megtakarítás, és már most 5 éves noteszgép életciklus.

Hirdetés

Nem véletlen, hogy a Fortune magazin a világ tíz, leginkább környezetbarát óriásvállalata közé sorolta a HP-t. A cég folyamatosan ügyel a környezetvédelemre, termelési technológiái és alkatrészei megválogatásával, a CES alkalmával pedig bejelentette, hogy 2010-re negyedével kevesebbet fognak fogyasztani.

 

A HP a számítógépgyártók közül elsőként jelent meg a piacon arany EPEAT-minősítésű, azaz kiemelten környezetbarát és energiatakarékos termékkel. A HP Compaq rp5700 Long Lifecycle Business Desktop PC elsősorban szokatlanul hosszú, öt éves életciklusával érdemelte ki a díjat. Örvendetes, hogy van olyan termék, mely nem válik veszélyes hulladékká gyakorlatilag már két év múlva. A hosszú életciklus nem csak a környezetvédelem, hanem az IT-beruházások megtérülése szempontjából is előnyös.

 

hpbusinesspc.jpg

 

Az új HP termékek közül több is arany EPEAT-minősítést kapott. Közéjük tartozik a HP Compaq 2510p és a HP Compaq 2710p üzleti notebook, valamint a HP Compaq dc7800, dc5750 és dc5700 asztali számítógép sorozat tagjai.

 

A fogyasztó most is választhat környezet barátabb megoldást, de sajnos magasabb ára miatt nem ez az alapkiépítés. Az opcionális 80 PLUS tápegységek például 15 százalékkal hatékonyabbak hagyományos társaiknál. Ezer darab 80 PLUS tápegységgel felszerelt számítógép évente 17 000 liter gázolaj elégetésének megfelelő széndioxidtól óvja meg a környezetet. A Verdiem SURVEYORTM távoli energiamenedzsment-szoftver - mely minden dc7800 asztali számítógépen megtalálható - évente akár 33 százalékkal is csökkentheti a felhasznált energia mennyiségét.


A CES kiállításon bejelentett további HP újdonságokról a www.hp.com/go/CES2008 honlap számol be. A HP környezetvédelmi politikájáról a www.hp.com/environment oldalon található bővebb információ.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.