Hirdetés

A HP és a Canon is biztosít Google felhő alapú nyomtatást



|

Közös pont a Google.

Hirdetés

A két cég szinte egyszerre jelentette be, hogy készülékeik egy részéről már lehetséges a felhő alapú beolvasás illetve nyomtatás. Mindkét gyártó támogatja a Google felhő alkalmazásokból való nyomtatást, a Canon ImageRUNNER Advance nyomtatósorozata pedig vállalati SharePoint felhő rendszerekbe is beilleszthető. Az egyidejű bejelentés nem valószínű, hogy a véletlen műve, hiszen már 2009-ben megegyezett a két óriás, hogy használhatják egymás vállalati multifunkciós készülékekben bevett technológiáit (pl. HP Web Jetadmin és Canon MEAP).

 

ePrint mellé Google Cloud Print

 

A mai HP bejelentés szerint kibővül a nem is olyan rég piacra dobott ePrint szolgáltatásal kompatibilis nyomtatók tudása. Mostantól minden ePrint-képes modell csatlakoztatható a Google Cloud Print rendszeréhez. Ahogy az ePrint-hez, úgy a Cloud Printhez is egyedi e-mail címe alapján köthető a készülék, mely ezután megosztható más Google alkalmazás felhasználókkal, akik meghajtóprogram telepítése nélkül nyomtathatnak bármilyen kompatibilis felhő alkalmazásból. Mobil eszközről éppúgy kezdeményezhető a nyomtatás, mint egy webböngészőből, PC-ről. Jelenleg a Gmail for Mobile, a Google Docs for Mobile és a Chrome OS teszi lehetővé a nyomtatást úton-útfélen a Google felhőjével.

 

 

 

 

„A HP számára prioritás, hogy ügyfelei ott és úgy nyomtathassanak, ahol, és ahogy szeretnének" - mutatott rá Stephen Nigro, a HP képalkotási és nyomtatási divíziójának alelnöke. „A HP ePrint és a felhővel együttműködő nyomtatók a lehető legjobb használati élményt nyújtják a Google Cloud Printtel végzett nyomtatáskor"

 

Készülékek tekintetében a HP ePrint kompatibilis Phoosmart, Officejet és LaserJet Pro modellek illeszthetők a Google felhőbe, jelenleg mindösszesen 17 készülék, beleértve tintasugaras és lézernyomtató alapú modelleket is. Több otthoni használatra szánt nyomtató is kompatibilis a szolgáltatással.

 

 

Beolvasás és nyomtatás felhőben Canon módra

 

A Canon kifejezetten a felhő alapú szolgáltatásokkal élő vállalatok kedvében járva bővítette ki imageRUNNER ADVANCE képalkotó platformját.

 

Az imageRUNNER ADVANCE Cloud Connect elnevezésű ingyenes kiegészítés a Canon „MEAP" (Multifunctional Embedded Application Platform) néven ismert nyílt, JAVA-alapú fejlesztőplatform segítségével készült és letölthető Canon Content Delivery System (CDS) segítségével. A felhasználók számítógép nélkül olvashatnak be és tárolhatnak papíralapú dokumentumokat a Microsoft SharePoint Online vagy a Google Docs szolgáltatásokban. A tárolt adatok helytől függetlenül többféle platformon - például számítógépen, mobil eszközön, okostelefonon, vagy közvetlenül az imageRUNNER ADVANCE eszközön nyomtatva - egyidejűleg több felhasználó számára is elérhetővé válnak.

 

 

Zétényi Árpád, a Canon Hungária Kft. irodai megoldásokért felelős piac és partnercsatorna fejlesztési szakértője ekként részletezi a megoldás előnyeit: „Azok a vállalatok és szervezetek - például a főiskolák, az egyetemek és iskolák -, amelyek skálázható és hatékony felhő alapú szolgáltatásokat alkalmaznak - mint a Google Docs és a Microsoft SharePoint Online - mostantól multifunkciós készülékekre is kibővíthetik munkafolyamataikat. Így javíthatják hozzáférésüket az információkhoz, kiküszöbölhetik a költségesebb és nem hatékony papíralapú dokumentumokat, nagyobb beruházási megtérülést érhetnek el és csökkenthetik az adminisztrációs költségeket".

 

150 milliárdos piac lesz 2013-ra a Gartner szerint a felhő alapú megoldásokból, melyből fejlesztéseik és marketing tevékenységük sikerességének arányában a nyomtatási piac képviselői is kiveszik a részüket. A HP és a Canon az első - jókora - fecskék, de valószínűleg a területen tevékenykedő kisebb gyártók is belátható időn belül felzárkóznak. Úgy tűnik, hogy a Google vállalati életben is hasznosítható felhőalkalmazásai képezik majd a folyamat egyik nagy tengelyét, az egyre erősödő és üzleti életben is használható táblagépek elterjedésével e területek fontossága meghatványozódhat. A végén talán a papírmentes, vagy még inkább csak a feltétlenül szükséges mennyiségű papírt felhasználó iroda víziója is valósággá válhat, annál is inkább, hiszen a papír és kellékanyag megtakarítás is erre ösztönzi az elhúzódó válsággal küzdő vállalkozásokat.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.