Hirdetés

A HP megfékezné a moziban kamerázókat



|

Hirdetés

A cég szóvivője megerősítette, hogy a technológia már igen előrehaladott állapotban van, de egyelőre nem kívánnak további részleteket nyilvánosságra hozni. Ha elkészülnek vele, egy új védelmi eljárás születhet a filmkalózkodás azon vállfaja ellen, amelyet a moziban, kézikamerával felvett filmek másolása és terjesztése képez.

Az így rögzített videóanyag ugyan nem számít túl jó minőségűnek, mégis épp elegen nézik meg ezeket, hogy nagy károkat okozzanak vele a filmstúdióknak és moziknak: a videókamerás változatok ugyanis áthidalják a mozifilm és a DVD vagy videó változat közötti, akár fél éves késést, és a felhasználók többsége szívesen néz akár rosszabb minőségű felvételeket is, ha korábban hozzájuthat.


Egy másik vállalat, a Cinea 2002-ben díjat nyert egy ehhez hasonló ötlettel. Ők apró módosításokat alkalmaztak az időzítés és a vetítőfény megjelenítésében, mellyel teljesen eltorzították a képet, ha azt videókamerával rögzítették. A céget aztán egy évvel később felvásárolta a Dolby Laboraties.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.