Hirdetés

A HP megveszi a Samsung nyomtatós üzletágát



|

1 milliárd dollárt ad a HP a Samsung ágazatáért, és újra feltalálná a másolóipart.

Hirdetés

A jövőben nem lehet majd Samsung nyomtatókkal találkozni, ugyanis a HP kicsit több mint 1 milliárd dollárért felvásárolja a dél-koreai gyártó nyomtatós üzletágát. 

Hirdetés

A HP szeretné újra feltalálni az 55 milliárd dollárt érő másolóipart az elavult és bonyolult gépek miatt, eközben erősítené a fogyasztói nyomtatóágazatát. 

Amennyiben a felvásárlást jóváhagyják, akkor a jövő évben válik minden véglegessé, a Samsung multifunkciós kínálatát beolvasztja a HP. Az üzlet keretében a dolgozók és a szabadalmak is a HP-hoz kerülnek. 

Amíg erre sor kerül, a Samsung egy külön cégbe forgatja ki az ágazatot, november 1-től kezdődően. 

Dél-Koreában továbbra is lesznek Samsung nyomtatók, ugyanis a gyártó a HP-tól licencel majd saját márkanévvel átmatricázott modelleket. 

Az elemzők úgy vélik, hogy mivel a HP árbevétele csökken a nyomtatós világban, ezért a felvásárlás a pozíció megszilárdítását szolgálja. A Samsung eközben a kijelzők terén piacvezető, ami a digitálissá váló környezet miatt fontos. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.