Hirdetés

A HP szerint PC kell a tabletek helyett



|

Tabletek ide vagy oda, hét negyedév után a HP növelni tudta a PC-s üzletágát.

Hirdetés

Ma már nehéz meghatározni, mi is az a PC, így jelen esetben maradjunk a klasszikus asztali gépeknél és a laptopoknál. A tabletek iránti őrület ellenére a HP életében meglehetősen pozitív fordulatot vett a PC-s üzletág sorsa: Meg Whitman szerint az üzleti szektorban már nagyobb az érdeklődés a hagyományos PC-k iránt, mint a tabletekkel szemben. 

Hirdetés

Whitman véleménye szerint hiába akarnak az alkalmazottak tableteket, ha a valódi munkájuk elvégzéséhez eközben jóval nagyobb szükségük van a hagyományosabb gépekre. Emellett nagy szerepe van még a PC-s szektor stabilizálódásában annak, hogy a cégek elkezdtek Windows XP-ről frissíteni. 

A HP PC-s üzletága meglehetősen jól teljesített, éves szinten 4 százalékkal emelkedett az árbevételük. A személyi rendszerek kategóriájában 3,6 százalékkal léptek fölfelé, míg kifejezetten a laptopok piacán állítólag két számjegyű növekedést regisztráltak. Az összesített eladási statisztika 6 százalékos javulást mutatott, árulta el a Hewlett-Packard pénzügyi igazgatója. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.