Hirdetés

A játékosok rázzák fel a PC-ipart



|

Lenyűgöző megállapításokkal rukkolt elő a Jon Peddy Research.

Hirdetés

Az utóbbi években a piacelemző cégek minden adódó alkalommal próbálják PC-k halálát jósolni, amelynek az alapkövét a számítógépgyártók tipikusan csökkenő, vagy jobb esetben stagnáló eladásai képezik. A gyengélkedés oka ettől függetlenül nem a számítógépek szükségtelenné válásában keresendő, hiszen alapvető feladatok – irodai szoftverek futtatása, webböngészés, levelezés, filmezés – elvégzésére már évek óta a legolcsóbb asztali PC-k is tökéletesen megfelelnek.

Hirdetés


Az átlagos vásárlóknak egyszerűen nincsen okuk új számítógépre költeni, szemükben a PC-k ugyanolyan háztartási gépek, mint a hűtők vagy mosógépek. Viszont a Jon Peddy Research piackutató intézet friss és jelentős felfedezése szerint ez nem igaz a játékosokra, hiszen a legújabb címek futtatásához nekik aránylag rendszeren frissíteniük kell a hardvereiket, ráadásul számukra nem elégségesek a legolcsóbb processzorok és videokártyák.


A vállalat becslései alapján 2012-ben a gamerek 18,368 milliárd dollárt költöttek hardverre, amely ugyan idén a spekuláció szerint 17,791 milládra fog visszaesni, viszont 2014-2016 közt folyamatosan és jelentősen emelkedhet az ilyen célból elköltött pénz mennyisége. Végül érdekes, hogy a JPR szerint idén csak az Armed Assault 3 belső nézetős lövölde 800 millió dollárnyi extra eladást hozhat hardveripar konyhájára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.