Hirdetés

A jövő tv-je?



|

Ha az éléről nézzük, csak egy rugalmas, hajlékony műanyaglemeznek tűnik a Sony újdonsága, közelebbről nézve azonban kiderül: egy tudományos-fantasztikus filmekbe illő megjelenítővel van dolgunk.

Hirdetés

Most, amikor a gyártók közti versenynek egyre fontosabb szempontjává válik a telefonok és a televíziók súlya, mérete és vastagsága, különösen fontos lehet, ha valaki egy verhetetlenül kecses megjelenítőt képes piacra dobni. A Sony most egy videofelvételt mutatott be, melyen egy 6,5 centiméteres képátlójú, mindössze 0,3 milliméter vastagságú, 160x120-as felbontású megjelenítő segítségével demonstrálja új technológiáját. Az eszköz leginkább egy vékony, rugalmas, átlátszó műanyag lapra emlékeztet, mely hajlítható és képes nagyszerű minőségű, színes videók folyamatos lejátszására.

sony_foled_web.jpg
A hiperhajlékony, színes megjelenítő számtalan területen felhasználható lesz

A gyártó egyelőre nem tisztázta, hogy konkrétan milyen innovatív megoldásokkal tervezi felhasználni az újdonságot, de ötletek már vannak. Chisato Kitsukawa, a Sony szóvivőjének elmondása szerint lámpaoszlop köré hirdetésekhez, vagy csuklóra erősítve, sőt akár ruházati célra is felhasználható lesz, de még azt sem zárják ki, hogy a jövőben tapétaként is funkcionálhat ez a megjelenítő. Az ilyen mérvű fizikai rugalmasság alighanem kivitelezhetetlen a jelenleg a piacon kapható hagyományos folyadékkristályos és plazma képernyőkkel, de a szakemberek felhívják a figyelmet néhány nehézségre is. Egyelőre dolgoznak például a technológiával előállítható nagyobb méretű képernyő kivitelezésén, a gazdaságosabb előállításon és az eszköz tartósságának növelésén is.


Ilyen minőségű megjelenítés egy ennyire hajlékony eszközön mindenképpen áttörés. – mondja Tatsuo Mori, a Nagoya Egyetem professzora. – Akár el is dobhatod, nem fog eltörni, mert könnyű, akár a papír. – A készülék két technológiát, az OLED-et és az új „organic electroluminescent”-et vegyíti, mely által a konkurensek hasonló próbálkozásainál alkalmasabb mind a színmegjelenítésre, mind a videók lejátszására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.