Hirdetés

A kicsi, olcsó tablet a menő, nem a PC



|

A Gartner szerint 11 százalékkal zuhannak idén a PC-s eladások.

Hirdetés

A Gartner statisztikái szerint egyáltalán nem néz fényes jövő elé a PC-ipar. Az idei évben várhatóan globálisan 303 millió PC-t és notebookot tudnak majd eladni a gyártók, ami tavalyhoz mérten 11,2 százalékos visszaesést jelent. A hibrideket magába foglaló kategória (ultramobil PC-k, hibrid notebookok) 8,4 százalékkal zsugorodik 2013-ban. 

Hirdetés

Eközben a tabletek iránt a kereslet növekedése töretlenül folytatódik, és 42,7 százalékkal, 184 millióra emelkedik. A táblagépek kategóriájában egyébként egyre inkább a kicsi, olcsó modellek felé rendeződik át a piac, ugyanis a drágább változatokat egyre nehezebb eladni. A Gartner saját felmérése szerint az emberek 47 százalékának van már 8 hüvelykes vagy kisebb táblagépe. 

Az okostelefonok sorsát vizsgálva a Gartner arra jutott, hogy a fejlett országokban a prémium helyett inkább a középkategória iránt lesz kereslet, míg a fejlődő területeken az olcsó androidos telefonokért kapkodnak majd az emberek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.