Hirdetés

A Kingston szerint jövőre olcsóbbak lesznek az SSD-k



|

Jelen pillanatban nagy gondban az adattárolók piaca, hiszen az SSD-k és a HDD-k ára is magas.

Hirdetés

Jelen pillanatban nagy gondban van az adattárolók piaca, hiszen az SSD-k és a HDD-k ára is magas. A Kingston szerint azonban 2012-ben javulhat a helyzet, ugyanis a NAND Flash memória nem lesz örökké ilyen drága: szerintük kilenc-tíz hónapon belül alacsonyabb árakkal találkozhatunk.

 

Az SSD-gyártók számára a helyzet azért is kedvező, mert a várt merevlemez-hiányok miatt a HDD-k árai nagyon megnőttek, sokszor megduplázódtak. A Kingston szerint hamarosan sikerül elérni, hogy a NAND lapkáknál 1 GB-ot 1 dollárért (0,75 euró) vehessünk meg.

 

Ha a megfelelő árcsökkenés tényleg bekövetkezik, akkor az SSD-kre már nem csak alternatívaként tekinthetünk a jelenlegi HDD-árak mellett, hanem valódi választásként. Ennek lehetőségét tovább fokozza, hogy a nagyobb gyártók új gyártástechnológiára állnak át, illetve egyre több belépő- és középkategóriás SSD várható.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.