Hirdetés

A külső videokártyák korát hozná el az AMD



|

Univerzális szabványt akar az AMD, hamarosan divat lehet a külső videokártya.

Hirdetés

Az AMD egy szabványosított külső videokártyán dolgozik, laptopokhoz. Ezzel a megoldással még az átlagos és a szupervékony notebookok is igazi erőművé változhatnak az erőforrásigényes játékokhoz. 

Hirdetés

Természetesen ez a felállás dizájnban és hűtésben is szabad kezet adna az AMD-nek. Egy notebookba épített videokártyánál nehéz trükközni a hűtéssel, már csak a laptop vastagsága miatt is. Egy külső grafikus vezérlőt azonban nyugodtan le lehet tenni az asztalra. 

Az AMD újdonsága nem feltétlenül saját márkás hardver lesz, inkább egy szabad specifikáció a notebook-gyártók számára. Az AMD adná a GPU-t és a szoftveres körítést, így készülnének az univerzális, plug-n-play jellegű külső kártyák. 

A csatlakozók, kábelek, driverek és rendszertámogatás mind szabványosítva lenne az univerzalitás érdekében. 

Egy külső videokártya nem csak a vékony laptopokhoz, a kis méretű asztali gépekhez is ideális választás lenne. A fotón a Razer Core megoldása látható, fent egy Radeon R9 Nanóval. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.