Hirdetés

A látványtuning újabb magasságai



|

Sok megdöbbentő tuningötletet láttunk már saját szemünkkel, de a Klevv RAM moduljai még minket is megdöbbentettek - nem csak a kinézetük.

Hirdetés

A tuningnál alapvetően léteznek a sebességre, vagy a hűtésre fókuszáló megoldások, valamint az egyre divatosabb irány, amikor a gép nem gyorsul, de még csak halkabb sem lesz - viszont nagyon jól fog kinézni. Sokan csak saját szórakoztatásukra csinosítják (pimpelik) fel PC-jüket, de sokan már versenyekre készülnek, vagy éppen megrendelésre csinálnak egyedi dizájnt, gépházat. Ha nem szeretnénk saját magunk építeni a házat, fúrni, faragni, forrasztani, hegeszteni, maradnak a gyári megoldások, amelyek már így is rengeteg kiegészítőt kínálnak, de ez most újabb őrülettel bővült.

Hirdetés


Világítás mindenhol

A dizájnt színnel, egyedi kinézetű házzal, matricával is fel lehet dobni, de a legfontosabb a világítás. Ezzel rengeteget lehet javítani a kinézeten: lehet sejtelmes háttérvilágítása a plexi oldallapnak, világíthat a ház alul vagy éppen egy logó világíthat az előlapon. A plexi oldallapos házak ma már nem számítanak elérhetetlen luxusnak, viszont ezeknél a gépeknél különösen oda kell figyelnünk a belső elrendezésre. Nem lehetnek kósza kábelek, félrecsavarozott adattárolók, össze-vissza színű hűtőventilátorok stb. Ha pedig már szép rend uralkodik bent és az alaplap úgyis világít, miért ne dobnánk fel még jobban a belsőt? Erre kiváló az EssenCore Klevv RAM-modulja, amely tesztlaborunkban is tiszteletét tette.


Csak a világítás az extra

A Klevv új márka a magyar piacon, de megijedni nem kell tőle: tényleg minőségi modulokat készít, ráadásul a stabilitással nekünk sem volt gondunk, a garancia pedig élettartamra szól, ami önmagáért beszél. A Genuine 16 GB-os modulpárosáról technikai paramétereit tekintve nem sok jót tudunk elmondani - legalábbis extrém újdonságot nem. A DDR3-1600 az alapsebességre képes CL9 időzítés és Command Rate 2T mellett, ami nem éppen nagy szám, sőt, sajnos nekünk a tuning alatt sem sikerült többet kisajtolnunk belőle. XMP profilból egyet kapunk, az alapbeállítást, amin tényleg stabilan futott rendszerünk (ASRock Z97 Extreme6 lapban).


Ami már jó hír, hogy a hűtőborda igen nagy méretű, így melegedéssel nem lesz gondunk, csak ugyebár a torony CPU-hűtőnél vigyázni kell arra, hogy ne lógjon bele az 55 mm magas borda a toronyba.


Na de térjünk rá az igazi extrára. Ez a világítás, ami a modulok élét világítja meg. Ledes, így melegedéssel nem kell számolnunk, viszont amennyire nem hittünk benne, annyira kellemesen csalódtunk: tényleg jól néz ki a világító DIMM-modul. Az már nagyobb gond, hogy a Genuine modulok jelentősen drágábbak, mint egy nem világító, hagyományos, akár 1866-os DDR3 modulpáros, ráadásul a világítás nem kapcsolható és csak fehér színre képes. Az újabb, DDR4-es család, a CRAS már pirosan is tud világítani, de RGB opciót és programozhatóságot itt sem kapunk.


Nektek megérne felárat a világító DIMM modul?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.