Hirdetés

A legbotrányosabb IT-vásárlásod



|

Kamu 64 GB-os USB kulcs, végtelenül béna okostelefon, fagyogató alaplap vagy éppen zajos, méregdrága CPU-hűtő? Te mit bántál meg a leginkább? Mi ezeket.

Hirdetés

Csodálatos hirdetésekből lehet szuper elektronikai eszközöket kibogarászni, sőt, még csodálkozunk is, hogy végre egy gyártó elkészítette azt, amiről eddig azt hittük, csak nekünk van rá szükségünk. Ilyenkor hirtelen felindulásból le is csapjuk az eszközt, de olyan is van, hogy alaposan utánanézünk, megrágjuk a kérdést és csak napok után szánjuk rá magunkat a vásárlásra. De bárcsak ne tettük volna! Az eszköz megérkezik, mi pedig pár perces, órás vagy napos használat után rájövünk, hogy borzalmasan rossz döntést hoztunk. Jobb esetben kiderül, hogy az eszköz olyan, és arra képes, amit a hirdetésben kínáltak, rosszabb esetben egyszerűen silány, átverés és már bottal üthetjük a pénzünk nyomát. Mutatunk néhány olyan vételt, amiket vásárlóik nagyon megbántak, ezért jó, ha mi is vigyázunk velük.

Hirdetés


64 GB-os USB kulcs

Amikor a boltokban még méregdrágán árulták a 8-16 GB-os pendrájvokat, már sokan azzal hencegtek, hogy ők bizony online vásároltak ezeknek a töredékéért 64 GB-os modellt. Az USB kulcs meg is érkezett, szép volt és sokszor ismert gyártóé, sőt, amikor a géphez csatlakoztatták, mutatta is, hogy 64 GB adatot képes fogadni. Igen ám, de ez csupán egy egyszerű trükk, valójában ezek a flash-alapú tárolók fizikailag csupán 2-4 GB-osak, csak éppen szoftveresen 64 GB-osnak mutatják magukat. Egyszerűen nincsen bennük annyi flash chip, ami pedig van, az is rossz minőségű, megbízhatatlan.


Filléres Android telefon

Ha szükségünk van az okostelefonos szolgáltatásokra, de túl sok pénzünk nincsen készülékre, jó eséllyel androidos eszközt fogunk választani, mert itt óriási az app-kínálat és sokféle mobil közül válogathatunk. A Windows Phone-nal ellenétben azonban az Android - főképp a gyártó által átalakított verziók - nagyon érzékenyek a gyenge hardverre. Egyrészt az SoC harmatgyenge, a RAM kevés, az eMMC tároló lassú és kicsi, de még a kijelző is gyatra. A végeredmény az lesz, hogy inkább elő sem vesszük a kiábrándító telefont, amelynek még ahhoz is másodpercekre van szüksége, hogy egy hívást felvehessünk. Ha ebben a cipőben járunk, inkább a használtpiacon nézzünk egy régebbi, de jó állapotú, erősebb készülék után (vagy ott a WP-platform az olcsó, de használhatóan gyors készülékeivel).


Túl szorgos hűtés

A PC-hűtését le lehet tudni 1-2 ezer forintból, de akár százezreket is rákölthetünk. Van egy határ azonban, amit nem érdemes átlépni és van olyan is, amikor egy apróságon bukik el az alaposan végig gondolt vásárlásunk. Sok olyan esetet láttunk már, amikor a felhasználó összegyűjtötte pénzét egy vízhűtésre, még a csendes ventilátorokra is odafigyelt, azonban amikor beszerelte a kiválasztott rendszert, óriásit csalódott. A remélt csendes működés helyett ugyanis pumpazajt kapott, amit csökkenteni sem egyszerű, a hűtési teljesítmény jelentős zuhanása nélkül.


Egy másik, hasonló eset, amikor kifejezetten a méretre megy a felhasználó a léghűtésnél, mondván a nagyobb a jobb, így hatékonyabb lesz a hűtés. Ez mind igaz is, azonban az ilyen tornyoknál nem csak a magasságot kell nézni: ha nem fér a foglalathoz a hűtő a videokártya vagy a magas RAM modulok miatt, komoly gondjaink lesznek az összeszereléssel.


Majdnem jó drón

A drónok slágertermékek, és ezt a kínai kis gyártók, valamint a hazai kereskedők is jól tudják. Nagyon nem mindegy azonban, hogy milyen modellt választunk - az árban közel azonos modellek között is hatalmas lehet a minőségbeli és tudásbeli különbség. Egy magyar online hirdetésben például egy igazán jó Syma X5C drónt ajánlanak tényleg alacsony áron, sőt, még videó is van az eszközről, amit könnyedén, egyetlen kattintással meg is rendelhetünk. A meglepetés akkor ér, amikor otthon - fizetés után - kibontjuk a csomagot, ugyanis ez nem az X5C, hanem annak egy olcsó klónja csupán. Kinézetre még nem is tér el annyira, nagyjából a tudása is azonos, de a stabilizátora csapnivaló, a felhasznált műanyag rossz minőségű és természetesen semmiféle támogatás sem jár hozzá. A HD-felirat sem igaz, a video kisfelbontású csupán.


Számtalan példánk van még a kiábrándító hardvervásárlásokra, neked mi volt a legrosszabb élményed?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.