Hirdetés

A leggyorsabb digitális tükörreflexes



|

A Canon EOS-1D Mark III márkatársát taszította le a képzeletbeli trónról.

Hirdetés

 

A sebességnövekedés és a képminőség javulás az újonnan kifejlesztett Dual DIGIC III processzoroknak köszönhető. Bekapcsolás után már két tized másodperc elteltével elkészíthető az első kép, ezért az EOS-1D Mark III több mint 100 megapixelnyi képadatot képes rögzíteni és feldolgozni másodpercenként. A képek feldolgozása 14 biten történik, így a teljes színmélység akár 16 384 árnyalat is lehet képpontonként, ami hatalmas előrelépés, ha a 12 bites képek 4096 árnyalatával hasonlítjuk össze. A harmadik generációs CMOS-érzékelő olyan újfajta képpont-elrendezést alkalmaz, amely együttműködik a képfeldolgozó processzorba integrált zajcsökkentő áramkörrel, így végeredményben ISO 3200 beállítás esetében is jó képminőségre képes.

canon.jpg

Újratervezték az autofókusz-rendszert és a beépített 19 keresztező típusú érzékelőt, így például az f/2,8-as érzékenységgel, az AF-terület középpontján kívül eső témái jobban feldolgozhatók, ráadásul a fényképezőgép további 26 AF-segédpontot használ az AF-keresés javítása és a nagyobb pontosság érdekében.

 

A hivatásosok igényeit kielégítve, a fényképezőgép hátoldalán elhelyezett speciális AF-gomb lehetővé teszi, hogy a felhasználó egy mozdulattal be- vagy kikapcsolja az autofókusz módot anélkül, hogy a keresőről elvenné tekintetét. A kereső világosabb lett, és nagyobb látószöget biztosít. A fényképezőgép új, 63 zónás mérőrendszere nagyobb expozíciós vezérlést nyújt a felhasználóknak. A Live View mód, mely lehetővé teszi, képkivágás készítését anélkül, hogy a keresőbe kellene nézni.

 

Az EOS-1D Mark III menürendszerét is megváltozott, a nagyméretű LCD előnyeit kihasználva könnyebben olvashatók és használhatók a menüpontok. Az 57 beállítható egyéni funkció a felhasználónak még több lehetőséget ad a fényképezőgép beállításainak testreszabására, napi munkaigényeinek megfelelően. Az új My Menu opció lehetővé teszi, hogy a fotós a gyorsabb hozzáférés érdekében külön menüben tárolja a gyakran használt beállításokat.

 

canon2.jpg

 

A zár tartóssága 50%-kal javult, 300 000 ciklusig biztonsággal használható, a burkolatot por- és páravédő tömítésekkel ellátott magnéziumötvözet védi. Az integrált szenzor-tisztítási rendszere megbízhatóságot jelent az érzékelőbe jutó por csökkentésével, ezzel majdnem feleslegessé teszi a manuális tisztítás szükségességét. A rögzített képek meghibásodásának elkerülése érdekében az LCD-kijelzőn figyelmeztetés jelenik meg (amelyet egy figyelmeztető hang is megerősít), ha a memóriakártya ajtaja nyitva van, miközben a rendszer még képeket ír.

 

Jellemzők:

  • 10,1 megapixeles APS-H CMOS-érzékelő
  • 10 kép/mp folyamatos felvétel (egészen 110 képig)
  • Dual DIGIC III processzorok
  • Új autofókusz-rendszer 19 keresztező típusú érzékelővel
  • EOS integrált tisztítási rendszer
  • ISO 3200 (H:6400-ra bővíthető)
  • 3,0 hüvelykes LCD-kijelző Live View üzemmóddal
  • Szélesebb, világosabb kereső

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.