Hirdetés

A leggyorsabb SATA-merevlemez



|

A Western Digital bemutatta a VelociRaptort, a leggyorsabb SATA HDD-t.

Hirdetés

 

A Western Digital bemutatta legújabb merevlemezét, a VelociRaptort, amely a gyártó állítása jócskán túlszárnyalja az eddigi legjobb teljesítményű HDD-t a kategóriában. Ez a SATA interfészes merevlemez ugyanis nem csak, hogy 35%-kal gyorsabb a korábbi csúcstartónál, de kétszer akkora kapacitással is rendelkezik.

 

velociraptor.jpg

 

A 2,5 inches méretű HDD-t egy 3,5 hüvelykes helyre lehet beépíteni, ugyanis egy úgynevezett IcePack Mounting Frame hűtőkeretet kapott. A 10 000 RPM-en üzemelő merevlemez 300 gigabájt adat tárolására alkalmas, és 3 gigabit per másodperces adatátviteli sebességre képes. A VelociRaptor a legmegbízhatóbb címet is kiérdemelte, ugyanis 1,4 millió órás üzemidővel bír.

 

Az igen figyelemreméltó merevlemez egyelőre csak az Alienware ALX játék-PC-jének megvásárlásakor szerezhető be, azonban az Alienware exkluzivitása csak ebben a hónapban érvényes, nem sokkal április vége után ugyanis bárki megvásárolhatja a 300 dolláros (48 000 forint) HDD-t, amely az első tesztek szerint még az SSD-tárolókkal szemben is jó választás lehet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.