Hirdetés

A leggyorsabb SATA SSD a Microntól



|

Az amerikai gyártó állítása szerint a RealSSD P300 a jelenlegi leggyorsabb SATA SSD a piacon.

Hirdetés

Az amerikai memóriagyártó állítása szerint a RealSSD P300 a jelenlegi leggyorsabb SATA csatolófelületű SSD a piacon. A RealSSD név ismerős lehet azoknak, akik a Solid State Drive-ok híreit követik. A Crucial SSD-i is ezt a nevet viselik: ennek oka, hogy a Micron a Lexar Media és a Crucial tulajdonosa.

 

A Crucial P300 és a Micron P300 közötti legfőbb különbség, hogy a Micron meghajtóban 34 nm-es SLC NAND memóriát, míg a Crucialben olcsóbb, MLC lapkákat találunk. Az egyszintes cellák nem csak jobb teljesítményt, de kedvezőbb fogyasztást is ígérnek. Sajnos annál több cella kell a nagyobb kapacitáshoz, ami miatt jelentősen nő a meghajtók ára.

 

 

Egyelőre nem tudni, mennyibe kerül majd a Micron RealSSD P300, azonban az Intel X25-E árazásából sejthető: az SLC-s változat ára 322 angol font, míg az MLC-alapúé csak 169 font.

 

A Micron szerint ennek ellenére megéri a vállalatoknak az SLC lapkákra áttérni. A csupán 2,1 wattot fogyasztó meghajtó élete alatt 3,5 petabájt adat rögzítésére képes. Ez azt jelentené, hogy öt évig napi 2 terabájt adatot írunk rá. Ami egyébként a tízszerese az SSD kapacitásának.

 

A meghajtó 360 MB per másodperces olvasási és 275 MB per másodperces írási sebességre képes, ha 6 gigabites SATA interfészre csatlakozik. Dean Klein, a Micron vezérigazgatója a világ leggyorsabb SATA-alapú SSD-jének nevezte a P300-at, ami állítólag még 12 RAID-be kötött merevlemezt is le tud körözni.

 

A RealSSD P300 50, 100 és 200 gigabájtos méretekben lesz megvásárolható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.