Hirdetés

A legjobb kontrollerek versenyjátékokhoz



|

Manapság rengeteg különböző megoldás közül választhatnak az autós játékok szerelmesei, határt gyakorlatilag csak a pénztárcánk szabhat.

Hirdetés

A száguldás szerelmesei igencsak el vannak kényeztetve mostanság, hiszen idén is rengeteg zseniális játék jelent meg, a következő év pedig még több fantasztikus versenyjátékot tartogat a számukra, így unatkozni biztosan nem fogunk, ha egy kis virtuális benzingőzre vágyunk.

Az ember általában hamar rájön (különösen ha PC-n játszik), hogy az alapvető irányítás nem a legmegfelelőbb, az élményt bőven lehet még fokozni. Nem kell több millió forintos szimulátor és Oculus Rift ahhoz, hogy egy jót szórakozzunk valamelyik autós csodával, hiszen már egy kormány is rengeteget dob az élményen. Ezekből válogattunk most.

Hirdetés

A sokoldalú választás

Xbox 360 kontroller

Bár még nem kormány, a PC-s játékosoknál már egy ilyen kontroller is csodákat tehet. Az analóg karoknak és ravaszoknak köszönhetően a kocsi pontosan annyira kanyarodik, gyorsul vagy fékez, amennyire mi szeretnénk, nem csak padlógázzal és satufékkel operálhatunk. Egy Xbox 360-as kontrollerhez már 8000 forint környékén hozzájuthatunk, ha viszont kényelmesebb és kellemesebb élményre vágyunk, akkor érdemes az Xbox One kontrollerét választani. Különösen azoknak lehet ideális választás, akik egy sokoldalú kontrollert keresnek, és nem csak autós, hanem akció-, kaland vagy más játékokkal is játszanak.

 

 

Belépő szint

Ferrari Challenge Racing Wheel

A Thrustmaster kormányához már 11 ezer forint környékén hozzájuthatunk, így ideális választás lehet mindazoknak, akik most ismerkednek a versenyjátékokkal és szimulátorokkal. A PC mellet PlayStation 3-mal is kompatibilis kormány állítható érzékenységgel, programozható gombokkal és két pedállal érkezik. Sem anyagában sem precizitásában nem nyújt kiemelkedőt, rendelkezik viszont force feedback támogatással, amelynek köszönhetően sokkal valósághűbb lesz a vezetés.

 

 

Tapasztalt pilótáknak

Logitech Driving Force GT

A Logitech PC-vel és PlayStation 3-mal kompatibilis kormánya kifejezetten strapabíró darab, amelyet már a komolyabb versenytapasztalattal rendelkező játékosok is előszeretettel használnak majd. A váltókarral is rendelkező, 900 fokos kormányelfordulást engedélyező szerkezeten egy 24 állású tárcsa is helyet kapott, amellyel menet közben állíthatjuk a fékerőelosztást, a kipörgésgátlást, és gyakorlatilag bármit, amit a kocsin lehet. Az extra funkciókért és strapabíróbb kivitelért természetesen többet is kell fizetnünk, a Driving Force GT-hez 40 ezer forint körül juthatunk hozzá.

 

 

Hardcore játékosoknak

Logitech G27

A Logitech rengeteg kormánnyal képviselteti magát a piacon, a G27 pedig évek óta a legkomolyabb játékosok kedvenc választása. A lenyűgözően masszív, force feedbackkel és programozható gombokkal rendelkező kormány hihetetlenül precíz, csak úgy, mint a hozzá tartozó három pedál, illetve a különálló váltókar, amelyet így nem csak a kormány mellé, hanem egy sokkal valósághűbb pozícióba is felszerelhetünk. A valódi bőr borításnak, rozsdamentes acél pedáloknak és váltókaroknak valamint olyan extráknak, mint a fordulatszámmérő LED természetesen meg is van az ára, a Logitech G27-ért 80 ezer forint körüli összeget kell leszurkolnunk

 

 

A tökéletes élményhez

PlaySeat

Ha tökéletes szimulátoros élményt akarunk, akkor nem elég egy kormány, a testhelyzetünket is valósághűvé kell varázsolni. Itt jönnek be a képbe a playseatek, amelyekkel tökéletes versenyautós élményt kaphatunk. A versenyülésből és fémvázból álló szerkezetre a kormányt, a pedálokat és a váltókart is kényelmesen rögzíthetjük, így teljes kényelemben autózhatunk. Egy minőségi versenyülés ára valahol 80 - 250 ezer forint között mozog, de házilag ennek akár a feléből is kijöhetünk, ha nem sajnáljuk az időt és energiát, hogy felkutassuk a megfelelő alkatrészeket.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.