Hirdetés

A legjobb konzolos kontroller PC-hez



|

PC-n játszol, de konzolos kontrollert használsz? Ezt nem kell szégyellni. Sőt, mutatunk egy ügyes trükköt is hozzá.

Hirdetés

Amennyiben számítógépen játszunk, az alapértelmezett vezérlőink a billentyűzet és az egér, ami mind a mai napig sok játékhoz a tökéletes megoldás. Ugyanakkor vannak olyan játékok, ahol egy kontroller sokkal előnyösebb és könnyebben irányítható velük fő karakterünk, vagy autónk vagy bármink. Ha ezt te is így látod, jó eséllyel már be is szereztél egy Xbox vezérlőt, aminél igazán áldás, hogy ugyanaz készítette, aki a Windowst, ugyanis a gép elsőre felismerte a kontrollert és minden működött is, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Ugyanakkor nem mindenki osztja azt a nézetet, hogy az Xbox kontrollere a legjobb, és mivelhogy PC-sekről van szó, természetesen nincsen lehetetlen.

 

Hirdetés

DualShock 4 PC-n

A Sony kontrollere sok mindenben különbözik az Xbox vezérlőjétől, és természetesen a kérdés, hogy melyik a jobb, abszolút megosztja a játékosokat. Tény, hogy az Xbox 360 és One vezérlőket nagyon egyszerű windowsos PC-hez csatlakoztatni és sok játéknál a beállítások is alapértelmezetten megvannak, de a PS4 DualShock 4-ese is legalább annyira jó. Sajnos azonban a PC-s támogatás sokkal mostohább, sőt, aki korábban megpróbálkozott a beüzemelésével, sok bosszúságra talált.

 

 

 

Szerencsére azonban a lelkes és programozni is jól tudó játékosok elkészítették a szükséges szoftvereket, így mostantól nagyobb szerencsével vághatunk neki a PS4-PC összeházasításának.

Elsőként töltsük le a DS4 Tool segédprogramot innen. Ez távolról sem hivatalos, sőt, a Sony-nak abszolút semmi köze hozzá, ezért a kezelőfelület nélkülözi a felhajtást, ellenben a beállítások mindenért kárpótolnak. A telepítés után a program felismeri a csatlakoztatott Playstation DS4 vezérlőt és máris kezdődhet a beállítás. A DS4 Tool puritán kinézete azt segíti elő, hogy egyszerűen és gyorsan beállítsuk a kontrollert kedvenc játékainkhoz és ebben kiválóan teljesít. Mindemellett a motorháztető alatt sem holmi összedobott kód van, ugyanis a program XInput hívásokra fordítja le a kontroller impulzusait, vagyis abszolút DirectX-kompatibilis lesz a DS4 vezérlőnk. Ez nagyon jó hír, ugyanis a játékok alapesetben nincsenek arra felkészítve, hogy PC-n Sony kontrollerrel találkozzanak, így azonban Xbox vezérlőnek érzékelik, a segédprogram pedig gondoskodik róla, hogy minden gombra a megfelelő, általunk beállított parancs kerüljön.

 

 

A beállításnál olyan apróságokra is figyeltek a készítők, mint például a végletekig finomhangolható analóg karok, valamint az apró részletekbe menő makró rögzítési mód. Itt nem csupán a leütött billentyűk sorrendjét adhatjuk meg, hanem ismétlést és gombnyomások közti mesterséges szünetet is megadhatunk, vagy egyszerűen használhatjuk a beépített makró rögzítési szolgáltatást.

A netes visszajelzések alapján a gond leginkább a Bluetooth kapcsolattal van, amit néha újra kell párosítani, ám ezt leszámítva minden szuperül működik – még ha nem is olyan automatikus és szuperül támogatott, mint az Xbox kontrollerek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.