Hirdetés

A Lenovo notebookja a 12 tonnás teherautót is túléli



|

Bár a ThinkPad T400s nem ütésálló, a Lenovo mégis kínzó próbáknak vetette alá a napokban bemutatott notebookját. A gép nem csak az ütődéseknek és a víznek, de egy majdnem 12 tonnás teherautónak is ellenált.

Hirdetés

 

t400s-run-over-by-dow.jpg
A Lenovo hivatalosan még nem mutatta be a ThinkPad T400s-t, azonban a notebookról néhány napja kiszivárogtak az első képek és a laptop specifikációi. A gyártó azonban nem hivatalos bemutatóval, vagy megjelenési dátummal állt elő; hanem két videóval, amelyben még egy háborúba tervezett notebook számára is kemény próbáknak vetették alá a T400s-t (amely egyébként egyáltalán nem ütésálló).

 

A hírek szerint az utód vékonyabb lesz a korábbi T400-nál, ez ugyanis már csak 2,1 centiméter vastagságú. A 2,4 GHz-es vagy 2,53 GHz-es Intel Core 2 Duo processzorral szerelt gépbe integrált 4500MHD grafikus processzor, 2 GB RAM és egy 120 gigabájtos merevlemez került. A 14,1 hüvelykes kijelző LED-es háttérvilágítású, és 1440 x 900 pixel megjelenítésére képes.

 

A T400s-re Windows Vista Business kerül, van DisplayPortja, eSATA és Ethernet csatlakozója, Bluetooth-és 3G-modemje, ujjlenyomat-és kártyaolvasója. Azt azonban még nem tudni, hogy mikor és mennyiért lesz megvásárolható, a Lenovo csapata ugyanis inkább két videót adott ki, amelyben nagyon komoly próbák elé állítják laptopjukat.

 

Lenovo ThinkPad T400s egy 11,8 tonnás teherautó alatt

 

Az első felvételen egy 11 800 kilogrammos teherautóval hajtanak át a gépen, ugyanis az egy autót könnyen "túlél", de mint kiderült, a majdnem 12 tonnát is. Első ránézésre a számok alapján kilapított notebook alaplapja, memóriája, akkumulátora és merevlemeze is sértetlennek tűnt. Bár a kijelző már látott szebb napokat, és a gép sem indult el, a merevlemezt egy másik gépbe helyezve sikerült arról bebootolni a Windows operációs rendszert. Ennél nagyobb biztonságot nem is kívánhatnánk az adatainknak...

 

A másik teszt is meggyőző a gép megépítettségét és strapabíróságát tekintve. A T400s-t többször földhöz vágták, annak ez mégsem okozott semmiféle problémát. Noha egy közönséges notebookról van szó, egy tornádó közelébe is elvitték, ahol alaposan megáztatták, de a víz sem tett kárt benne.

 

A videók alapján tehát egy igen tartós és jól összerakott gépet várhatunk, egyelőre azonban nem tudjuk, hogy mikor és mennyiért lehet majd megvásárolni. 

 

Tornádóközelben a T400s
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.