Hirdetés

A magas árak ellenére is nőhet a HDD-k iránti kereslet



|

Az IDC szerint a meglehetősen magas árak ellenére már idén több merevlemez találhat gazdára.

Hirdetés

Az IDC piacelemző cég jóslatai szerint a merevlemezek iránti kereslet még az idei évben növekedik majd, a HDD-k meglehetősen magas árai ellenére. A vállalat 7,7 százalékkal több adattároló eladását várja, mint tavaly.

 

2011-ben az eladások 4,5 százalékkal csökkentek a japán és a thaiföldi katasztrófák következményei miatt. Azóta a HDD-k árai meglehetősen magasak, akár három-négyszeresek is lehetnek - komolyabb árcsökkenésekre azonban a készlethiány végével sem lehet számítani.

 

Az IDC szerint a merevlemezipar gyakorlatilag "reset" gombot nyomott, ugyanis a magas árakat csak nagyon lassan csökkentik, aminek az eredménye, hogy bár a felhasználók továbbra is jó terméket kapnak a pénzükért, a gyártóknak lehetősége nyílik a megnövekedett bevételekből új technológiák fejlesztésére.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.