Hirdetés

A merevlemez hangját figyelve is lopnak adatokat



|

Egy eljárás segítségével az internet és hálózat nélküli gépekről is lehet lopni adatokat.

Hirdetés

Hogyan lehet a leghatékonyabban távol maradni a vírusoktól és kártevőktől? Természetesen úgy, hogy sem az internetre, sem helyi hálózatra nincs rákapcsolva a konkrét gép. 

Hirdetés

Úgy tűnik azonban, hogy a biztonsághoz még ez sem elég. A kutatók előálltak egy olyan eljárással, amelynek során a merevlemezt használják fel egyedi hangok kibocsátására - ezeket pedig egy közelben lévő eszközzel figyelik és rögzítik. 

A DiskFiltration lényege, hogy a merevlemez fejegységének a mozgását irányítják. A pontos irányításnak hála egyedi zajokat hoznak létre, a mintával pedig vezeték nélkül tudják továbbítani a jelszavakat, titkosítókulcsokat vagy más bizalmas adatokat egy mikrofonnal rendelkező eszközre a közelben. 

A technika nagyjából 2 méteres távolságban működik, percenként 180 bitet lehet vele átvinni. Ez azt jelenti, hogy egy 4096 bites kulcs ellopása 25 percet vesz igénybe. 

A megoldás gyakorlati alkalmazásának az egyik legfőbb nehézsége, hogy a céleszközt előbb valahogyan meg kell fertőzni a kártevővel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.