Hirdetés

A mindenható CD-író - játsszon a HP-vel!



|

HP storage nyereményjáték

Hirdetés

Az adatok mentésének szükségességéről már mindenki hallott. A kis- és nagyvállalatok sokan már készítenek is mentéseket, és addig nyugodtak is, ameddig nem kell előszedni és visszatölteni egy régi mentést. Az mindig izgalmas pillanat, mikor egy több éves adat kerül visszaolvasásra.

Ment Ödön kicsit idegesen indult a munkahelyére: van egy-két dolog, amit majd nem lesz könnyű megmagyarázni. Az adatok miatt nem fájt a feje, a könyvelés adatait év végén mindig gondosan kiírták CD-re, eltették a páncélszekrénybe, sőt unokaöccse - aki remekül lövöldözik a számítógépen, így szakembernek számít - tanácsát megfogadva a CD-ről készített egy másolatot, amit egy bank bérelt széfjében őriztek, néhány más dokumentummal együtt. A CD első példánya bent van a páncélszekrényben, bármikor visszatöltik, és a céghez behívták aznapra a könyvelőprogram készítőjének emberét is.

Megérkeztek az ellenőrök, kértek egy asztalt és egy gépet, amire visszatöltik a két évvel ezelőtti adatokat. Berakták a CD-t, ám a gép nem egyáltalán nem olvasta. Nem baj, van más gép, ott beolvassuk: az sem olvasta. Ment Ödön izzadni kezdett: a CD-k élettartama 100 vagy 200 év? Nem? Akkor jónak kellene lennie.

Ötletekkel mindenki tele volt: vegyük elő a régi CD írót, amivel felírtuk. De honnan? Hozzuk elő a bankból a másodpéldányt. Előhozták, az sem olvasható. Ugyanakkor, ugyanabból a dobozból való médiára, ugyanazzal az íróval írták.

Ment Ödön arra gondolt, hogy milyen jó lenne, ha az adatait nem két - ráadásul tükrözött - 300 gigabájtos merevlemezen kellene tárolnia, hanem akkora tárterülete lenne, hogy online tarthatná a fontos adatokat. Azt hiszem - gondolta -, az a storage megoldás meglehetősen jó lenne. Meg is kérdezem, mi az.

A Computerworld TV legújabb felvételén Nagy Barnabással, a HP Magyarország tárolókért felelős vezetőjével az adattárolás rejtelmeiről beszélgettünk.

Játsszon a Computerworlddel és nyerjen HP Compaq tc4400 Tablet PC-t, HP iPaq hw6910 Mobile Messengert, HP Color LaserJet 1600 nyomtatót! 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.