Hirdetés

A Mozilla dolgozik a Firefox memória problémákon



|

Egyre többen panaszkodnak az memóriaéhes böngészőre.

Hirdetés

Már a korábbi verziók esetén, főleg a 3-as széria vége felé, egyre többen panaszkodtak lefagyásokra, melyek az esetek nagy százalékában a túl agresszív memóriahasználat miatt következett be.

 

A fejlesztők megszólaltak most az ügyben, miszerint mostantól még nagyobb erőkkel fognak a memóriát érintő problémákon dolgozni, mivel a 4-es verzió sem hozta el a várva-várt javulást.

 

 

A problémával már 2008-ban is foglalkoztak, amikor felmerült az esetleges mobilos verziók fejlesztése. Mivel utóbbi platformok igen érzékenyek a memória használatban történő ingadozásokra, így fokozottan figyelniük kellett volna az instabil működésre. Ahogy az a közelmúltban megjelent androidos Firefox-on látható, egyelőre nem mondhatjuk azt, hogy a fejlesztők sikerrel jártak volna, de az ígéretek szerint hamarosan javulni fog a helyzet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.