Hirdetés

A nap weboldala: a LilyPond



|

Nem is gondolnánk, mennyire népszerűek a világító LED-ekkel ellátott ruhák.

Hirdetés

Olyannyira, hogy már saját honlapot is szenteltek a témának: a LilyPond egyelőre úgy tűnik, hogy feltöltés alatt áll (még nem működik minden funkciója), azonban már most ígéretes. A weboldalt az MIT Media Lab fejleszti, a terveik szerint itt fogják összegyűjteni azokat a ruhadarabokat, amelyek a "viselhető technológia" koncepciójának tesznek eleget, azaz valamilyen módon internethez csatlakoznak, és ott például tartalmat szolgáltatnak; de a honlapra való felkerüléshez már az is elegendő, ha működő LED-ek találhatók az adott ruhadarabon. Az MIT Media Lab munkatársai fejlesztették egyébként a LilyPad Arduinót, amellyel nagyon érdekes koncepciókat lehet készíteni; mi is bemutattuk a zene ütemére mozgó fejhallgatót, illetve a szélfújás energiáját hanggá átalakító szélcsengőt.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.