Hirdetés

A negyedik legnagyobb chipgyártó lett a Samsung



|

Az eredményt a rengeteg Exynos lapkának köszönheti a gyártó.

Hirdetés

Tavaly még inkább a túlmelegedő Snapdragon 810 alternatívájaként tekintettünk a Samsung Exynos processzoraira, idén azonban már nagy sikerként kell nézni a lapkákat. 

Hirdetés

A tavalyi évben 50 millió Exynos chipet tudott eladni a Samsung, amely drámai mértékben növelte a piaci részesedését az okostelefonos processzorok szektorában. 

A globális DRAM és NAND flash piacon már eleve a toplistán volt a Samsung, az okostelefonos processzorok világában azonban eddig le volt maradva. 

A Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge, valamint az olyan partnergyártók, mint a Meizu, mind hozzájárultak az eladások fellendüléséhez. 

A Samsung a bravúrt ráadásul úgy hajtotta végre, hogy a piac 4 százalékkal zsugorodott 2015-ben. A Qualcomm a szektor 42 százalékát, az Apple és a MediaTek a 21 és a 19 százalékát birtokolja. A Samsung már a negyedik, 15 százalékkal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.