Hirdetés

A Ninja Sphree felokosítja otthonunkat



|

A közösségi finanszírozásból létrehozott eszköz mindenki számára elérhetővé vált.

Hirdetés

Még januárban több mint 650 ezer dollár dobott össze a közönség a Ninja Sphree nevű okosotthon projektre a Kickstarteren, a gyártó pedig már a honlapon kívülről is felvesz előrendeléseket termékére.

Hirdetés

A gesztusvezérléssel is kontrollálható eszköz szenzorok segítségével folyamatosan képes monitorozni otthonunk hőmérsékletét és energia felhasználását, ám a passzív megfigyelésen kívül még rengeteg egyéb funkcióval rendelkezik. Az apró készülék ugyanis IFTTT utasítások értelmezésére is képes, tehát könnyűszerrel beállíthatjuk, hogy ha elhagytuk házunkat automatikusan lekapcsoljanak a lámpák. Ezen kívül okostelefonunk (vagy óránk) segítségével távolról is kiadhatjuk a parancsokat, így ha elindulunk a munkahelyről bekapcsolhatjuk a fűtést, hogy mire hazaérünk már kellemes meleg fogadjon. Az eszköz egyébként a Bluetooth Low Energy chipekhez is képes kapcsolódni, illetve rendelkezi egy USB porttal, melyen keresztül akár saját Arduino projektjeinkkel bővíthetjük a nyílt forráskódú okoskészüléket.

A Ninja Sphree jelenleg 329 dolláros áron rendelhető elő, az első termékek kiszállítását pedig október környékén tervezi a gyártó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.