Hirdetés

A Nintendo a világ ura



|

A felhasználók világszerte több Wii konzolt vásároltak, mint ahány Xbox 360 került a játékosok otthonába. Továbbra is óriási siker a Wii.

Hirdetés

 

A konzolháborúban a Nintendonak van egy bizonyos nagy előnye, ami két riválisának, a Sony-nak és a Microsoftnak nincsen. Ez pedig a gyártástól számított azonnali haszon.

 

Amikor a Wii konzolokat eladják, azok "egyszerűsége" és alacsonyabb gyártási költsége miatt a befektetés gyakorlatilag azonnal megtérül a Nintendo számára. Ezzel szemben az Xbox 360 és a PlayStation 3 óriási kiadást jelent gyártóinak, hasznot pedig sokkalta nehezebben hoz.

 

nintendo_wii.jpg

 

A Nintendo mind felépítésében, mind milyenségében, de még az árát illetően is jól eltalálta konzolját. Ezt igazolják a VG Chartz legfrissebb adatai is. A független cég a konzolok tényleges értékesítése alapján készíti statisztikáit világszerte, ellentétben a gyártókkal, akik legtöbb esetben a boltokba szállított mennyiséget említik; és nem azt, amely valóban el is fogy.

 

Piacra kerülése óta a Wii-ből 10,57 millió példány fogyott, míg az Xbox 360-ból 10,51 milliót vittek haza. A PlayStation 3-ból megjelenése óta "csupán" 4,32 millió darab kelt el, így a Sony csak 17%-ot birtokol a konzolpiacon folytatott háborúban.

 

ng_sales.jpg

 

Amerikában és Európában eddig a Microsoft egyeduralkodó volt, ami a három konzolt illeti, azonban az utóbbi időben úgy tűnik, a Wii nálunk is megveti a lábát, és Japán után mindenhol meghódítja a világot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.