Hirdetés

A Nintendo legnagyobb konzoljai



|

Visszatekintő a Nintendo legjobb hardvereire.

Hirdetés

A Nintendo a jelenkori nehézségei ellenére a játékvilág egyik legnagyobb márkanevének számít, nagyon hosszú évek óta. Ebben a visszatekintőnkben összegyűjtöttük a gyártó legemlékezetesebb hardvereit. 

Hirdetés

 

Nintendo Entertainment System

A Nintendo Entertainment System nem az első konzolja volt a cégnek, ugyanakkor ezzel kezdődött minden, beleértve a Nintendo szerepét is a videojátékok világában. Az elérhető játékok tárháza erre a gépre már felejthetetlen volt, ezáltal pedig sokak gyerekkorának kedvenc konzolja is ez lett. 

 

Sokak gyerekkori kedvence

 

Nintendo Game Boy

Sokaknál még ma is elő lehet húzni a fiók mélyéről egy-egy működő Game Boyt, ami nehezen volt elpusztítható, és kézi konzolként lehetővé tette, hogy a Tetrist és még sok más remekművet bárhová magunkkal cipeljünk. Mindössze néhány tartalék AA elemre volt szükség, hogy biztosra menjünk. 

 

AA elem kellett bele

 

Super Nintendo Entertainment System

A Super Nintendo még tovább fokozta az élményeket, és még nagyszerűbb címeket kínált. Nagyon sok felnőtt embert lehetne mutatni, aki a mai napig képes beleborzongani az olyan nevekbe, mint a Super Mario World, a Mega Man X, a Chrono Trigger vagy éppen a Super Metroid. 

 

SNES

 

Nintendo 64

A Nintendo 64 már 3D-ben renderelt világot igyekezett elénk tárni, aminek hála persze nagyon sokan töltöttek el hosszú órákat a Mario Kart 64-ben, a Mario 64-ben vagy épp a Super Smash Bros. előtt. 

 

Már más világot jelentett

 

Game Boy Color

A Game Boy Color minden volt, ami az eredeti Game Boy, de laposabb házban, színes kijelzővel. Ugyan a színpaletta elmaradt a riválisokhoz mérten, de az alacsonyabb árfekvés és a visszafelé való kompatibilitás kedvelt modellé tette. Még jobb, hogy egy pár AA akkuval egészen sokáig húzta a Game Boy Color. 

 

"Színes" kijelzővel

 

Nintendo GameCube

A GameCube ugyan nem ért fel erőben és eladásokban a PlayStation 2-höz és az Xboxhoz, de azért a Super Smash Bros. Melee és a Mario Kart: Double Dash!! címeknek hála sok embernek szerzett örökre emlékezetes pillanatokat. 

 

Alulmaradt a versenyben

 

Nintendo DS

Egy kézben tartott konzolnál csak jobb lehet két kijelző, mint egy, gondolta a Nintendo a Nintendo DS tervezésekor. A hordozható játékgép már érintőkijelzőt is kínált, innovatív játékokkal, amelyeket direkt ide írtak. A DS nagy fejlődést jelentett a Nintendo történetében, és később a 3DS két generációjával is folytatódott. 

 

Innovatív volt

 

Nintendo Wii

A Nintendo Wii bemutatkozásakor meglehetősen hangosak voltak a kritikusok amiatt, hogy a vezérlés merőben eltér a megszokott gamepadeknél tapasztaltaktól. A gyengébb teljesítmény mellett halálraítéltnek tűnt a konzol, amelyből mindezek ellenére több mint 100 millió fogyott, és az egyik legtöbbször eladott játékgép lett. A Wii U mindezt még tovább próbálta fokozni egy beépített kijelzővel rendelkező kontrollerként, de már nem tudott hasonló sikert felmutatni. 

 

Hatalmas siker lett

 

Nektek melyik volt meg a fentiek közül?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.