Hirdetés

A notebookok jövője: Őrületes év áll előttünk



|

Már-már aggódtunk, de amikor megláttuk ezeket a gépeket, máris tudtuk, hogy szuperizgalmas év áll még előttünk. Örülhet, aki az év második felében szeretne laptopot venni - lesz néhány igazán forró újdonság.

Hirdetés

A Skylake bejelentése után igen sokat kellett várnunk, mire a notebook gyártók végre léptek és leváltották broadwelles konfigurációikat. Sajnos sok esetben szimplán új alaplap és CPU került a már ismert házakba, de aztán végül idén tavasszal megérkezett néhány érdekesebb modell is. Szerencsére ez a lelkesedés nem lankad, amire jó példákat is tudunk mondani.


Hirdetés


Asus GX800

A GX700-as, világ első vízhűtéses notebookja nálunk is járt már, és igen lenyűgözött mérete, valamint teljesítménye, de már készül is a következő kiadás. A GX800 emel a téten, és megerősített vízhűtést kap. Erre azért van szükség, mert a notebookba nem egy, hanem mindjárt két Pascal-alapú NVIDIA GPU kerül SLI-be kapcsolva, amelyhez már két tápegységre is szükségünk lesz. Sajnos többet még nem tudunk a gépről, de hivatalos információk szerint a GX800 csípőből lenyom egy GeForce Titan X-szel szerelt asztali gépet is.



HP Omen X

A HP begyújtotta az utánégetőket és az Omen X notebookkal mutatja meg, hogy képes igazán izgalmas PC-t építeni. Az Omen X könnyű, mégis nagyon erős - olyannyira, hogy a VR-Ready logót is kiérdemelte. Mindehhez hátizsák méret tartozik és egy hátizsák is, így mobilisabban tudjuk élvezni a VR-élményt. A gyártó elmondása szerint miközben a gép könnyű, egy óra teljes értékű VR-játékra elegendő az üzemideje.



Dell Inspiron-frissítés

A Dell rákapcsol és minden árszegmensben támad az új Inspiron 11-ekkel. A belépő kategóriában az Inspiron 11 3000 lehet érdekes, amely tablet/notebook hibrid HD-kijelzővel, Windows 10-zel. Ez még önmagában nem ok az izgalomra, de mindezt 250 dollárra, a Chromebookok szintjére tervezi, ami igen csábítóvá teszi (Windows licenccel!).



Az Inspiron 11 5000 már kb. 150 ezer forintnál jelenik meg, cserébe biometrikus azonosítást, világító billentyűzetet és hatodik generációs Intel CPU-t kapunk. A tető az Inspiron 11 7000, amely még mindig elérhető árú (kb. 250 ezer Ft), cserébe erős, a kijelző már nagyfelbontású, a rendszer SSD-ről fut és USB Type-C is található minden gépen.


AMD 7. generáció

Nem konkrét notebookot hagytunk a végére, hanem egy AMD-s jó hírt - amiből az elmúlt időszakra nem jutott túlságosan sok. A Computex alkalmával mutatta be a cég legújabb, hetedik generációs APU-it, amelyeket kifejezetten notebookokba szánnak. A Bristol Ridge és Stoney Ridge APU-k nem hoznak elsöprő forradalmat sem üzemidőben, sem számítási teljesítményben, de megnyugtatóan keveset fogyasztanak és az integrált Radeon GPU-nak köszönhetően a földbe döngölik az egyszerű Intel HD Graphics vezérlőket az alsó-középkategóriában. Reméljük, kap némi konkurenciát az Intel és jövőre, a Zen-alapú központi egységek megérkezésével végre igazi összecsapást láthatunk.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.