Hirdetés

A Panasonic kivonul a plazmatévé-piacról



|

Hírügynökségi jelentések szerint a gyártó legkésőbb 2014 márciusától felhagy a plazmatévé-készülékek forgalmazásával.

Hirdetés

A Panasonic idén áprilisban jelentette be, hogy a ZT60-ban bemutatott képernyő volt az utolsó saját gyártású plazma-panelje: ezentúl nem foglalkozik ennek a technológiának a fejlesztésével. 

A cég illetékesei akkor, a The Verge-nek nyilatkozva azt mondták, tisztában vannak a fogyasztók iránti „felelősségükkel”, ezért 2014-ben még mindenképpen forgalmazni fogják a plazmatévéiket. A Reuters keddi jelentése szerint azonban a gyártó a vártnál hamarabb felhagy a készülékek árusításával és legkésőbb az aktuális pénzügyi év végén – 2014 márciusában – kivonul a piacról.

Hirdetés

A hírügynökség úgy tudja, komoly átszervezés is várható: több száz munkatársat fognak más pozíciókba áthelyezni. A vállalat egyelőre nem kommentálta a Reuters értesüléseit.

A Panasonic állítólag komoly lehetőségeket lát az OLED-technológiábant; be is mutattak egy 56 hüvelykes 4K OLED tévét az idei CES-en.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.