Hirdetés

A PC építés még sosem volt ilyen egyszerű



|

Új gépet építenél, de nem tudod merre indulj? Mutatjuk a tökéletes kiindulási pontot.

Hirdetés

Általában sokkal célszerűbb magunknak összeállítani egy konfigurációt, mint kész számítógépet vásárolni. Ilyenkor a gép pontosan olyan lesz majd árban és teljesítményben is, amilyet szeretnénk, se fölösleges alkatrész, se egy hiányzó darab miatt nem kell bosszankodnunk. A számítógép építés persze egy fokkal nehezebb a LEGO-nál, különösen akkor, ha az ember nem ért hozzá. Ilyenkor hívogatjuk a haverokat, hogy most akkor melyik videokártyát érdemes választani, összepasszol-e a proci az alaplappal, egyáltalán befér-e az új hűtő a házba?

Hirdetés

A PCPartPicker évek óta az egyik legjobb oldal ezen a téren, amely épp a napokban újult meg teljesen, így nem csak zöldfülű építőknek, hanem tapasztalt guruknak és érdemes vetniük rá egy pillantást, mert nagyban leegyszerűsítheti nem csak a vásárlást, hanem magát az építést is. Az alkatrészek kiválasztásánál a rendszer figyel arra, hogy minden mindennel kompatibilis legyen, az alkatrészek egyes tulajdonságaira pedig szűrhetünk is. A legolcsóbb processzort akarjuk? Mi akarjuk meghatározni a magok számát? Csak arra vagyunk kíváncsiak, vajon befér-e a GTX 970 az új házba? A weboldal mindenre tudja a választ.

A rendszer folyamatosan figyeli az Amazon, a Newegg, a TigerDirect és egyéb oldalak árlistáit, így azt is megnézhetjük, mennyibe kerül most az általunk kiválasztott hardver. A megújult dizájnnak köszönhetően sokkal egyszerűbbé vált a rendszer kezelése, javultak a szűrők és meggyorsultak a különböző algoritmusok is.

A legnagyobb újítás, hogy immár nemcsak az oldal szerkesztői, hanem az olvasók is összeállíthatnak különböző guide-okat és konfigurációkat, amelyekre mi szavazhatunk vagy kommentelhetünk, vagy ha tudunk egy jobb megoldást, természetesen mi is összerakhatjuk a saját útmutatónkat. Az egyetlen kérdés már csak az, hogy hányan állnak majd be az önjelölt írók sorába, mert bár egy ideig biztosan rengeteg hasznos tippet kapunk majd, idővel elszaporodhatnak a túlságosan is hasonló összeállítások, egy esetleges generációváltással pedig ezek mind egy csapásra válnak haszontalanná Ettől függetlenül a PCPartPicker továbbra is a legjobb ezen a téren, így érdemes gyakran visszalátogatni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.