Hirdetés

A PC már csak múlt a Microsoftnál



|

Nadella és Elop szavai egyértelműen jelzik, a jövőt a Microsoft nem a PC-ben látja.

Hirdetés

Az egyértelmű, hogy a PC nem halott, és még sokáig velünk marad a jelenlegi formájában, de a platform legfőbb gondviselője, a Microsoft számára ez már csak a múltat jelenti. Stephen Elop, a Nokia korábbi ügyvezetője a cége beolvasztása után ügyvezető alelnök lett a Microsoft eszközökért felelős divíziójában, és azt mondta a fejlődő piacokkal kapcsolatban; hogy a felhasználók döntő többsége eddig sem, és ezután sem fog PC-t használni

Hirdetés

Elop szerint az ilyen régiókban az emberek nem használtak még Windowst vagy Office-t, és nem is igen fognak. Sokkal valószínűbb, hogy a Skype-pal találkoznak életükben először. Ez a gondolatmenet tökéletesen illeszkedik Satya Nadella ügyvezető filozófiájába, aki a Microsoftot kifejezetten a mobil és a felhő témája felé akarja terelni. 

A múlt hét végén lezajlott eredményértékelő konferencián Nadella múlt időben említette, hogy részt vettek a PC-s piacon. Mint mondta, most egy olyanba vágtak bele, ami a PC-s ágazattól sokkal nagyobb

A Microsoft jövőjével kapcsolatban gyakran emlegetik a Nokia Lumia 2520-at példaként, ami sokkal életszerűbb és modernebb megközelítésnek bizonyulhat a Surface tableteknél. Mostanában pletykálnak egy tabletszerűbb Surface Miniről is, egyet azonban a legtöbben biztosra vesznek: a redmondiak a fogyasztói piacon nem próbálkoznak többé PC-szerű megoldásokkal. 

 

Fotó: gizmodo.co.uk

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.