Hirdetés

A PC-piac India felé fordul



|

Miután Európától és Amerikától elfordultak a gyártók, óriási harc kezdődik az indiai piacért.

Hirdetés

A PC-piac egyre nagyobb nehézségekkel küzd, hiszen Európában a felhalmozódott készletek és a gazdasági nehézségek jelentenek problémát, az Amerikai Egyesült Államokban pedig a vártnál jóval alacsonyabb kereslet okoz gondot. A tabletek pedig további óriási súlyként húzzák a mélybe a PC-piacot. Az egyre súlyosbodó igénycsökkenés miatt a Gartner is átírta elemzéseit a jövőre vonatkozóan.

 

A helyzet miatt a gyártók nem is remélnek javulást a jelenlegi piacokon. Az egyetlen logikus lépés számukra az új üzleti területek, új piacok felkutatása. A legújabb ilyen piac pedig India, amelyért óriási harc indul meg hamarosan a nagy vállalatok között.

 

India hamarosan több millió PC-re ad le nemzetközi megrendeléseket, amit tovább fokoz, hogy 2010-ben már 53 millió felhasználója volt a területnek. Ez a szám a duplája a 2006-os értéknek. A jelenlegi gyártók közül a HP, a Lenovo, a Dell és az Acer készülhet nagyobb hajrára, de az ASUS is megkezdte marketinghadjáratát. A további versenyzők között piacot szeretne magának Indiában a Quanta, a Pegatron és a Clevo is.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.