Hirdetés

A PlayStation 4 nyakában lohol az Xbox One



|

Az eladásokban a PlayStation 4 vezet, pénzügyileg viszont nagyobb siker az Xbox One.

Hirdetés

Bár a januári eladási számokról a Microsoft hallgatott az Xbox One-nal kapcsolatban, az NPD Group szerint februárban a helyzet már eléggé kedvezett a redmondiaknak. A Microsoft konzolja úgy tudni, ezúttal alig maradt el a PlayStation 4-hez képest - Amerikában 285 000 darab fogyott belőle, csak februárban. 

Hirdetés

Az elemzők szerint a PlayStation 4 számainak a bő 90 százalékát tudta produkálni a Microsoft az eladásokat illetően. A helyzet azonban kissé csalóka, ugyanis mivel az Xbox One ára magasabb, ezért pénzügyileg sokkal nagyobb sikernek tekinthető, mint a Sony konzolja. A japánok nem közöltek hivatalos számadatokat a legutóbbi hónappal kapcsolatban. 

A Microsoft számára még jobb hír, hogy a kedvező statisztikák még a Titanfall érkezése előttről származnak. A március 11-én befutott játék a szakértők szerint jelentős mértékben növeli majd a konzolpiac, és így az Xbox One eredményeit. Egyes teóriák szerint egyébként pont azért volt jó hónapja a Microsoftnak, mert a Titanfall miatt az emberek előre megvették az új konzoljukat. Mások azt mondják, mivel a 6 milliós darabszámon is túljutott PlayStation 4 készletei jelenleg kissé korlátozottak, sokan inkább a Microsoft konzolját választották. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.