Hirdetés

A plazmatévéi nélkül lett nyereséges a Panasonic



|

3 év óta először lett nyereséges a plazmatévékről lemondó Panasonic.

Hirdetés

A Panasonic három év után először örülhetett nyereségnek. A márciusban véget ért pénzügyi évük volt az első, amelyben már teljes mértékben lemondtak a plazmatévékről és a fogyasztóknak szánt okostelefonokról. Ezután a japán cég 120,4 milliárd jenes profitnak örülhetett, szemben az egy évvel korábbi 754 milliárdos veszteséggel. 

Hirdetés

A Lumix fényképezők, ToughPad tabletek és Viera tévék mellett igazi veszteségforrásként voltak jelen a plazmatévék, illetve az sem segített, hogy például a Sonyval ellentétben a mobilpiacon világszinten jelentéktelen volt a Panasonic. 

Azzal, hogy a Panasonic teljesen átrendezte a stratégiáját, úgy tűnik, megtalálta azokat a piacokat, ahol igazán sikeres lehet. Az otthoni felszerelések és autós eszközök mellett a jövőben autókba épített mobil technológia és viselhető eszközök terén is komoly újításokat terveznek. A japánok arra számítanak, hogy az amerikai és az európai gazdaság helyreállása után a következő évben még nagyobb lesz a nyereségük. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.