Hirdetés

A pornóipar a HD DVD-t támogatja



|

A Blu-ray nagy pillanata ellenére továbbra is kedvelt a HD DVD.

Hirdetés

Az utóbbi időben minden a HD DVD ellen szólt - a Blu-ray Warnerrel kötött exklúzív megállapodásának hála egyre tisztább jövőképet kaphatunk a piac alakulásáról. A HD médiák eladásai azonban továbbra is elhanyagolhatók a klasszikus, régi DVD-k eladásaihoz képest. Az elemzők kezdettől fogva csatadöntő szerepet osztanak a felnőtt tartalmak gyártóinak: annak idején a pornóipar segédkezett a VHS szabvány elterjedésében is a Betamaxszal szemben. Vajon megismétli magát a történelem?

 

A piac egyik legjelentősebb szerepljője, a Digital Playground egyik munkatársa azt nyilatkozta, hogy a cég az mostani HD DVD támogatástól év végére szép lassan átpártol majd a Blu-rayhez, utóbbiból ugyanis jobbak az eladások: ezt a PlayStation 3 elterjedésének tulajdonítják. Hivatalos közleményükben azonban cáfolták a hírt, de válaszként csak annyit közöltek, hogy jelenleg mindkét formátumot támogatják.

 

A világ legnagyobb kiadója, a Vivid Entertainment Group azonban kifejezetten a HD DVD mellett szeretne maradni, a szabvány gazdaságosságára hivatkozva. "Jelenleg a Blu-ray lemezeket drága lekódolni és előállítani. Valószínűleg nem fogjuk használni addig, amíg a gyártási költségek nem csökkennek" - mondta el Steven Hirsch, a Vivid Entertainment vezetőségének egyik munkatársa. "Bizonyos, rendkívül ütős filmek kiadásánál azért fontolóra vesszük a Blu-ray kiadványok megjelentetését, de a HD DVD-t mindenképp folytatjuk" - fűzte hozzá.

 

A gyártási költségekkel kapcsolatos információk helyesek: míg a HD DVD a jelenlegi DVD gyártósorok néminemű átalakításával készíthető, a Blu-rayhez teljesen új eszközök kellenek, innen a magas ár. További akadály, hogy a Sony valamilyen okból kifolyólag egyelőre nem látja szívesen a felnőtt tartalmakat saját formátumán.

 

A filmek készítői tehát inkább a lemezgyártási iparágnak vannak, kiszolgáltatva, mintsem fordítva - elképzelhető, hogy a VHS - Betamax háborúval szemben ezúttal nem a pornóipar dönti majd el, melyik győz végül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.