Hirdetés

A Samsung 4 TB-os HDD-n dolgozik



|

Az új merevlemezek tányéronként 1 TB adatot lesznek képesek tárolni.

Hirdetés

Bár a Samsung nem tartozik a HDD-piac élmezőnyébe, mégis nekik sikerült bemutatni először egy olyan új fejlesztést, ami további távlatokat nyithat a merevlemezek életében. A Samsung olyan HDD-ket fejlesztett ki, amelyek tányéronként 1 TB adatot képesek tárolni.

 

Ez utat nyit a nagy tárkapacitású modellek előtt, a 3,5 hüvelykes méretkategóriában ugyanis 4 terabájtos HDD-k várhatóak, míg a 2,5 hüvelykes kategóriában minimum 1 terabájtos modellek. Összehasonlításképp, a jelenlegi legnagyobb merevlemezek a piacon, 3 terabájt tárhelyet biztosítanak, tányéronként 750 GB-ot. Beszerzésük nem minden esetben a legegyszerűbb, és csak néhány cég forgalmaz hasonlót.

 

Bár a Samsung konkrét dátumot nem közölt azzal kapcsolatban, hogy mikor érkeznek a nagy újítást felhasználó merevlemezei, azt már tudni, hogy a gyártó Spintpoint EcoGreen szériáját erősítik majd, és percenkénti 5400-as fordulattal dolgoznak, 6 Gbps-os SATA porton keresztül. A Samsung továbbá megjegyezte, hogy némi módosítással az új technológiának hála elérhető lesz merevlemezenként a 10 terabájtos tárkapacitás - erre azonban vélhetően még néhány évet várnunk kell.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.