Hirdetés

A Sandy Bridge-E is a Core i7 nevet viseli majd



|

Az idei év végén érkező felsőkategóriás processzorok is a Core i7 nevet viselik majd.

Hirdetés

Várhatóan az idei utolsó negyedévben kerülnek piacra az Intel első asztali Sandy Bridge-E processzorai, amelyek négy- és hatmagos kiadásban érkeznek majd a santa clarai gyártó felsőkategóriás processzoraiként. A tervek szerint mindegyik a Core i7 név alatt lesz majd megtalálható.

 

A Core i7 nevet 2008. végén mutatták be, az Intel első Nehalem architektúrájú processzorával, amely LGA1366-os foglalatot használt és négy maggal dolgozott. Jelenleg nem csak Nehalem-alapú lapkák, de Westmere és Sandy Bridge architektúrákra épülő CPU-k is tartoznak a Core i7 sorozatba.

 

A legfrissebb információk szerint, amelyeket az Xbit Labs is megerősített, a Sandy Bridge-E processzorok is a Core i7 nevet veszik majd fel. Az idén érkező három modellből a legerősebb az egyik hatmagos lesz, 3,3 GHz-es alap órajellel, amely Turbo Boost módban 3,9 GHz-re nő. Az L3 cache mérete 15 MB. A kisebbik hatmagos 3,2 GHz-en működik, az L3 cache mérete itt 12 MB. A négymagos CPU esetében a frekvencia 3,6 GHz, míg az L3 cache 10 MB. Mindhárom processzor LGA2011-es foglalatot használ, továbbá Intel X79 Express alapú alaplapra lesz szükség a használatukhoz.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.