Hirdetés

A Seagate az SSD-iparba invesztál a HDD-krízisből nyert pénzén



|

Egy izraeli vállalatra költi nyeresége egy részét a súlyosan kritizált Seagate.

Hirdetés

A Seagate az elmúlt évek során képtelen volt egy piacra dobható SSD-t kifejleszteni, és a hibrid merevlemezei sem nyűgözték le a nagyérdeműt. A vállalat mindent megtett, hogy megtépázza az SSD-meghajtók hírnevét, most azonban átcsoportosítja a "HDD-krízisen" nyert pénzének egy részét, és az SSD-iparba fektet. Az úgynevezett "krízis" miatt rengeteget kritizálják az elmúlt hónapok során a Seagate-et és a Western Digitalt, hiszen miután kétszereplőssé alakították a merevlemez-piacot, a saját tetszésüknek megfelelő árakkal minden létező problémájukat sikerült megoldani, és világrekord nyereségeket elérni.

 

Egyik gyártó sem jósolt hosszú életet az SSD-knek, azonban mostanra mindkettő óriási összegeket fektetett ebbe a területbe. A WD például a Siliconsystems felváráslásával és néhány középszintű termékkel próbálkozott. A Seagate eközben a hibrid merevlemezzel akarta a költségeit alacsony tartani, ámbár a szakemberek hiába értenek egyet a HDD:flash 20:1-es arányában, a gyártó a 125:1 számokat választotta, ezzel pedig igen gyenge termékeket sikerült előállítani.

 

 

A Seagate ugyanakkor "égető" problémáktól is szenved: a professzionális szériájuk, a Pulsar 2 annyira rosszul szerepel, hogy már a tesztelésre kiküldött példányokat is gyakorlatilag azonnal visszahívták, miután kiderült, hogy a vezérlő hőmérséklete 80 Celsius-fok fölé emelkedik.

 

A gyártó a válságon nyert profitjának egy részét most az izraeli DensBits nevű cégre költi. Utóbbi vállalat az SSD-kkel kapcsolatban végzett olyan munkákat, amelyek vélhetően képesek lehetnek a gyártástechnológiák fejlődésének hátrányaként fellépő élettartam-csökkenést kiküszöbölni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.