Hirdetés

A Seagate is csökkentette a HDD-k garanciaidőit



|

Hasonló, de drasztikusabb döntést hoztak, mint a rivális Western Digitalnél.

Hirdetés

A merevlemezek piacának hanyatlása már nem mítosz többé, hiszen először a Western Digital csökkentette a háromból két szériájánál a HDD-k garanciaidőit, most pedig hasonló lépésre szánta el magát a második legnagyobb, a Seagate is.

 

A rivális Seagate tulajdonképpen még drasztikusabb mértékben lépte meg a csökkentéseket, mint a WD. A Western Digital a Blue és Green szériáknál 3-ról 2 évre csökkentette a garanciát, 2012. januárjától.

 

 

A Seagate az asztali és notebookokba való adattárolóknál 5-ről 1 évre vitte le a garancia idejét, míg a Nearline meghajtóknál 5-ről 3 évre. A Barracuda XT és Momentus XT esetében 5 helyett már csak 2 év garanciát vállalnak.

 

A garanciaidők csökkentésének a hátterében az áll, hogy a HDD-hiány miatt a gyártók megpróbálják a pénzüket átcsoportosítani a garanciális ügyek intézéséről a kutatás-fejlesztési részlegre. Ezt kiemelten fontosnak tartják a mostani magas árak mellett, hiszen az SSD-k óriási veszélyt jelentenek a merevlemezekre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.