Hirdetés

A Seagate is terabájtra vált



|

Lassan minden gyártó kínálatában megjelenik az óriási kapacitású HDD.

Hirdetés

Lapértesülések szerint a Seagate megkezdte a Barracuda 7200.11 sorozatú merevlemezek szállítását, melynek legfőbb tulajdonsága, hogy tárolókapacitása egy terabájt, azaz 1000 gigabájt. Az új Barracuda család percenkénti 7200-as fordulatszáma és 16 megabájtos gyorsítótár mérete nem jelent változást a 7200.10 sorozat óta, ami kissé érthetetlen, ugyanis a Hitachi ugyanekkora tárhelyet kínáló merevlemezébe 32 megabájt gyorsítótár került.

 

Természetesen a Barracuda 7200.11 is merőleges adatrögzítési eljárást használ -- akárcsak a Seagate kisebb, 300, 500 és 750 gigabájtos merevlemezei -- így összesen négy tányérból és nyolc író-olvasó fejből áll a belső felépítés.

 

Érdemes megjegyezni, hogy a Seagate és Hitachi egyaránt a Komag tányérjait használják, mely annak köszönhető, hogy a Komag az egyetlen gyártó jelen pillanatban, mely időben el tudta készíteni a terabájtos kapacitás eléréséhez szükséges tányérokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.