Hirdetés

A Seagate megveszi a Samsung HDD-üzletágát



|

A Seagate és a Samsung bejelentette a részleteket az 1,375 milliárd dolláros üzletről.

Hirdetés

Már a tegnapi napon kiszivárogtak azok az információk, melyek szerint a Samsung eladja HDD-üzletágát. Annak ellenére, hogy HDD-gyára veszteségesen működik, valamivel több mint 10 százalékos piaci részesedést szerzett a tavalyi utolsó negyedévben az iparágban. Az egyetlen lehetségesnek tekintett vevő a Seagate volt, amelynek égető szüksége van a Samsung HDD-ágazatára. Mint ismert, a Western Digital az elmúlt időszakban hosszú idő után letaszította a piacvezető helyéről a Seagate-et, majd felvásárolta a Hitachi GST-t, ezzel gyakorlatilag letarolta a HDD-piacot.

 

Nem kellett sokat várni arra, hogy kiderüljenek a konkrétumok. A Seagate Technology és a Samsung Electonics ugyanis bejelentette, hogy előbbi felvásárolja a Samsung HDD-üzletágát, 1,375 milliárd dollárért (50% készpénz és 50% részvény). A felvásárlás tényén kívül a Seagate és a Samsung további megállapodásokat is kötött, a jövőben szoros együttműködést terveznek az adattárolók piacán, ezen felül a Samsung 9,6 százalékos részt szerez a Seagate-en belül.

 

Ennek értelmében a Samsung ellátja a Seagate-et NAND Flash memóriákkal annak minden esetleges SSD-meghajtójához. Cserébe a Seagate HDD-ket biztosít a Samsung számára annak PC-ibe és egyéb elektronikai eszközeibe. A két vállalat továbbá közösen fejleszt majd az üzleti adattárolók piacán, illetve a Samsung egyik igazgatója csatlakozik a Seagate vezetői stábjához. A tranzakció várhatóan még idén lezajlik. Ezzel a merevlemezek piacán már csupán három meghatározó szereplő marad: az újdonsült piacvezető Western Digital, illetve a második helyre visszaszorult Seagate és a viszonylag kis piaci részesedéssel bíró Toshiba.

 

 

Kapcsolódó fórumtémák:

Merevlemez-vásárlás

SSD-vásárlás

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.