Hirdetés

A Seagate nem hisz a héliumos HDD-kben



|

A rivális szerint a Hitachi új merevlemez-platformja abszolút életképtelen elképzelés.

Hirdetés

A Western Digital alá tartozó Hitachi lelkesen mutatta be a múlt hónapban az új, héliumos HDD-platformját, amely 2013-ban érkezik, és akár 7 terabájtos modelleket is kínálhat. A Seagate azonban korántsem osztja a WD és a HGST lelkesedését.

 

A Seagate szerint ezek a "lezárt meghajtók" feltehetően túl sok kockázatot rejtenek magukban. Azt ugyanakkor elismerték, hogy a hélium számos problémát megold, de szerintük több újat létre is hoz. Ilyen például a szivárgás vagy a növekvő alapanyag- és gyártási költség.

 

A rivális gyártó állítása szerint ők is kísérleteztek a héliummal töltött merevlemezekkel, illetve más technológiákkal is, hogy nagyobb kapacitást érhessenek el. Ők úgy gondolják, szerencse, hogy el tudták kerülni a hélium használatát, és anélkül növelni a kapacitást, valamint fejleszteni a technológiájukat. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.