Hirdetés

Vízpumpa nélküli csodahűtő a SilverStone-tól



|

A SilverStone TD04 csodahűtője vízpumpa nélkül képes keringetni a folyadékot.

Hirdetés

A SilverStone a 2014-es Computexen mutatta be forradalmi újítását, a vízpumpa nélküli hűtőrendszerét. Főként a gamer PC-k hűtésénél elterjed megoldás a vízhűtés, melyben mind eddig a folyadék keringetését pumpa végezte, ám a mozgó alkatrész könnyen meghibásodhat és kellemetlenül zajos is. A SilverStone teljesen egyedi fejlesztésű rendszere ezeket hivatott orvosolni.

Hirdetés


A TD04 névre keresztelt hűtő nem tartalmaz semmiféle keringető alkalmatosságot, a hűtővíz viszont még is mozog, sőt apró buborékokkal bugyborog. Az egységben 240 mm folyadék található, melynek nagyon alacsonya párolgási hőmérséklete, és pumpa híján ebből a különbségből adódik a cirkuláció. A ház felépítése hasonlít a megszokott hűtőkhöz, de a SilverStone egyelőre még nem fedte fel, hogy valójában milyen folyadék is felelős a műszaki "csodáért".
A hűtési teljesítmény nem tartozik a TD04 erősségei közé, mivel maximális kapacitása 200W. Az alapötlet nem egy burtális folyadékhűtő megalkotása volt, inkább csak annyi, hogy létrehozzanak egy olyan rendszert, ami (a ventilátorokat leszámítva) szinte tökéletesen csendes.
A TD04 megjelenése egyelőre kétséges, a SilverStone egyelőre csak a prototípust mutatta be. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.