Hirdetés

A SoftBank tulajdonába kerül az ARM



|

32 milliárd dollárt fizet a chiptervező cégért a SoftBank.

Hirdetés

A japán SoftBank felvásárolja a brit chiptervezőt: az ARM Holdings nagyjából 32 milliárd amerikai dollárért kerül a japánok kezébe. 

Hirdetés

Az üzlet oka az, hogy manapság már mindenhol vannak számítógépek, a mobilos forradalom egyik nyertese pedig épp az ARM volt. 

Az ARM bár nem gyárt lapkákat, de rengeteg eszközhöz tervez ilyesmit. Nagy ügyfele a mobilpiacon az Apple és a Samsung, és a fogyasztói eszközök piaca mellett az ipari eszközöket tekintve és az IoT-ben is meghatározó. 

2015-re az ARM processzorokat tartalmazó chipek száma majdnem elérte a 15 milliárdot, miközben ez a szám 2010-ben csak 6 milliárd körül volt. 

Remek kérdés, hogy a többi cég engedi-e a SoftBanknak a tényleges felvásárlását vagy háborúba kezdenek. Az Apple és az Intel is lehet potencionális vevő, elvégre az első az ARM legfontosabb ügyfele, a második pedig épp vele szemben veszített az elmúlt években. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.