Hirdetés

A Stadia tulajdonosok azt akarják, hogy más platformokkal is működjön a kontroller



|

A Google ugyan visszafizeti a Stadiára költött pénzt, de a hardvereket nem fogják visszakérni, a tulajdonosok pedig azt szeretnék, ha nem csak papírnehezék lenne ezután a drága kontroller.

Hirdetés

A Google mindig is híres volt arról, hogy könnyen elengedi azokat a szolgáltatásokat, amelyek nem lettek azonnali kasszasikerek, így amikor 2019-ben elindult a game streaming köré felépített Stadia, sokan már előre temették a platformot és úgy gondolták, nem éri meg belefektetni.

Ez a hozzáállás valószínűleg egy amolyan önbeteljesítő jóslattá válhatott, ugyanis pár nappal ezelőtt kiderült, hogy a Google valóban nem tudott elég nagy közönséget építeni a Stadia köré, ennek következtében pedig hamarosan leállítják a szolgáltatást.

Szerencsére a Google mindenkinek vissza fogja fizetni a megvásárolt játékok árát, viszont ez sajnos nem változtat azon a tényen, hogy a megvásárolt hardverek többé-kevésbé használhatatlanok lesznek a szolgáltatás leállását követően, ugyanis a Stadia kontroller csak a platformon működik és ráadásul nem is kompatibilis minden hardverrel.

Hirdetés

A felhasználók ennek tükrében szeretnék, ha nem csak porfogóként működne az eszköz és arra kérik a Google-t, hogy vagy frissítsék a kontrollerben található firmware-t, vagy egyszerűen osszák meg a forráskódot, hogy a közösség legalább önerőből megpróbálhasson megoldást találni erre a problémára.

Egyelőre nem érkezett hivatalos reakció a felhasználók kérésére, de remélhetőleg ennyit még azért megtesznek azokért, akik kitartottak a platform mellett, már csak azért is, mert selejtessé tenni ennyi elektronikai berendezést nem lenne túl környezetbarát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.