Hirdetés

A szó elszáll, a kézírás megmarad



|

Munkatársunk alaposan letesztelte a Prestigio MultiPad 8.0 3G Note táblagépet.

Hirdetés

A táblagépek piaca folyamatosan növekszik, és az ismert versenyzők mellett természetesen rengeteg gagyit is kapni, melyeket a kínai gyártók öntenek a mit sem sejtő, árérzékeny vásárlók nyakába. De e két csapaton kívül is van élet, és egyre-másra jelennek meg a boltokban a bőven százezer forint alatt kapható, viszont nagyon jól használható táblák.

E trend egyik képviselője a Prestigio Multipad Note 8.0, ami dual, 1,6 GHz-es Cortex A9-es processzorával nem fogja nekünk leszámolni az égről a csillagokat, de a 8 hüvelykes, 1024×768-as felbontású kijelzőn videókat futtatni és a 4.1.1-es Androidot kezelgetni akadásmentesen képes.

 

 

Az egyszerű vonalvezetésű, bár a mi ízlésünknek kissé vastag tablet dobozában egy színben passzoló tokot is találunk, melyet kinyitva egy stylus tűnik elő. Ezt használhatjuk akképpen is, hogy közben egy ravasz kapcsolóval beállítjuk a kijelzőt úgy, hogy az ujjainkat ne is érzékelje. A stylus ebben az esetben nem csupán azért lett mellékelve a készülékhez, hogy megkönnyítse az érintőkijelző használatát. Segítségével ugyanis kézírással is bevihetünk információkat, mivel a rendszer képes azt felismerni, mint mondjuk egy Galaxy Note.

Hirdetés

Ezzel a szolgáltatásával a tábla némiképp kilóg az egyszerű tabletek piacáról, és a prémium készülékek felé kacsintgat. Ebben segíti őt a már említett, tartozék tok is, amely egy mágnást használva lényegében a Smart Cover funkcióit hozza.

Aki kevésnek találja a beépített 16 GB tárhelyet, az természetesen microSD segítségével tovább növelheti azt. A hátlapot hatalmas Prestigio felirat uralja, de azért a szemfülesek észrevehetik a krómkerettel díszített 5 megapixeles, autofókuszos kamerát is.

A Prestigio nagyobbik táblája tehát hardveresen bőven hozza az elvárható minőséget, és a prémium kategóriás versenytársaktól csupán vastagságával marad el. A másik gond még az árcédulája, ami komolyabb összeget mutat, mint egy Nexus 7-é, ami azért picit sok ezen az árérzékeny piacon. Igaz viszont, hogy a kézírás felismerő rendszerrel ellátott Galaxy Note nagyságrendekkel drágább a készüléknél, így akinek ez a funkció a fő érv egy táblagép mellett, annak a MultiPad-nél nincs jobb vétel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.