Hirdetés

A tenyerünkre cserélné a jelszavainkat az Intel



|

Az idei IDF-en nem elégedett meg az ujjlenyomatokkal az Intel.

Hirdetés

Az idei IDF-en nem elégedett meg az ujjlenyomatokkal az Intel, amely egy speciális eljárást mutatott be, aminek a lényege, hogy egy szenzor videóra veszi a tenyerünket, majd ez alapján azonosít minket; elkerülve az eddig használt jelszavak szükségességét.

 

A megoldás jó ötletnek tűnik, ha arra gondolunk, mennyi időt töltünk el a külöböző jelszavaink beírásával a közösségi oldalakon, az e-mail-fiókokban, az online áruházakban. A legtöbben azonban vonakodnak attól, hogy a tenyerük lenyomatát használják mindenhol, illetve a gyártók megközelítése is furcsa egy bizonyos ponton, hiszen ha valaki megsérül, esetleg elveszíti a karját, akkor nem képes többé azt a technológiát használni.

 

A jelszavak elhagyása azért sem praktikus, mert amikor valaki másnak akarjuk az egyiket megadni, hogy intézzen el helyettünk valamit; akkor az adott jelszót később egyszerűen meg tudjuk változtatni, a biometrikus azonosítás azonban már ott alkalmatlan erre, hogy ha nem vagyunk a terminál előtt, akkor nem is tudjuk megoldani a problémát. Az Intel kézszkennere egyelőre nem tökéletes, azonban érdekes kérdés, hogy miért nem elégedettek már az ujjlenyomatok használatával.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.