Hirdetés

A Toshiba még nem hisz az SSD-kben



|

A NAND lapkák ára nem csökken eléggé, a megbízhatóság pedig kérdéses lehet.

Hirdetés

A Toshiba nem is olyan régen tett szert a Western Digitaltől a szükséges technológiára a 3,5 hüvelykes HDD-k gyártásához - ezt követően 30 százalékkal akarták növelni a termelésüket, ám erre érdekes módot választottak: eladták az egyik gyárukat a WD-nek. A közeljövőben várhatóan a hibrid meghajtókra koncentrál majd a világ legnagyobb NAND lapkagyártója, amely még mindig nem lát jövőt az SSD-kben.

 

Noha sokan remélik, hogy az SSD-k átveszik a merevlemezek helyét a piacon, a mozgóalkatrész nélküli meghajtókhoz szükséges technológia még a HDD-k kétszereplős, meglehetősen magas árakkal teletűzdelt piacához mérten is drága. A Toshiba azonban ettől komolyabb aggodalmakat is megfogalmaz.

 

A gyártó szerint ahogyan az SSD-k az 1nm-es gyártástechnológia felé haladnak, a tárterület ára úgy csökken majd. Ennek azonban komoly költségei is vannak, ami a jövőben is a HDD-knek kedvezhet adattárolás szempontjából. Emellett a kisebb lapkákkal az is a gond, hogy kevésbé tartósak, így komoly fejlesztésekre lesz szükség a megbízhatóság érdekében.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.