Hirdetés

A TSMC gyárthatja az Apple A10-et és A11-et



|

A pletykák szerint a Samsung legalább két évre kimarad az Apple terveiből.

Hirdetés

Az Apple meglehetősen következetes módon választott partnereket az iOS-es termékeiben lévő SoC-k gyártására - általában a TSMC, a Samsung vagy a kettő egyszerre végezte a gyártást. 

Hirdetés

A jelek szerint azonban az Apple megválik a rivális Samsungtól, ugyanis a következő két évben nem tart igényt a cég szolgálataira. 

Egy ideje már vannak pletykák arról, hogy az idei iPhone 7-be kerülő A10-es lapkát kizárólag a TSMC gyártja, a mostani hír pedig ismét erről szól. 

Ami azt illeti, ezúttal azt mondják, hogy a TSMC az A11-es SoC gyártására is exkluzív jogokat kapott. Ehhez a Digitimes szerint 10 nm-es FinFET technológiát használnak majd, a termelés pedig már a jövő év második negyedévében megkezdődik. 

Az Apple egyébként nem csak azért válik meg a Samsungtól, mert a riválisa, hanem az iPhone 6S-nél tapasztalt chipgate botrány megismétlődését is szeretné elkerülni. 

Az A9-es lapkát ugyanis a Samsung 14 nm-es FinFET eljárással gyártotta, míg a TSMC 16 nm-es FinFET eljárással. Az eredmény az lett, hogy az üzemidőben ez a döntés 2-3 százalékos eltéréseket okozott. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.